Βρούτσης: «Να δούμε στον τελικό Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»

Το δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας φιλοξένησε το μεσημέρι της Δευτέρας (τη συνέντευξη Τύπου για τις 100 ημέρες πριν τον τελικό του Conference League 2024, που ως γνωστόν θα τελεστεί στην έδρα της ΑΕΚ, την OPAP Arena, στις 29 Μαΐου.

Στο γεγονός παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των δήμων Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, του υπουργείου Αθλητισμού, της ΕΠΟ και, φυσικά, της οικοδέσποινας ΑΕΚ.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Ανθή Παπακώστα και ο διευθύνων σύμβουλος και α΄ αντιπρόεδρος της “Ένωσης”, Γιώργος Κοσμάς.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που ευχήθηκε ο τελικός να έχει ελληνικό χρώμα.

«Εκατό μέρες μας χωρίζουν από τον τελικό της 29ης Μαΐου και η Ελλάδα αποδεικνύει ότι ο πήχης είναι ψηλά και μπορεί να τον ξεπεράσει, γιατί είμαστε η χώρα που μπροστά στις προκλήσεις ενωμένοι ξέρουμε να προχωράμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Εύχομαι να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο τελικός κι ας ευχηθούμε να δούμε σε αυτό το παιχνίδι τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπογράμμισε: «Δεν αποτελεί μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι και μια ευκαιρία να προβάλουμε την Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να ενισχύσουμε βέβαια την τουριστική μας βιομηχανία και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα και την επιθυμία μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης».

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Χάρης Τομπούλογλου, επισήμανε: «Η πόλη μου δοκιμάστηκε σκληρά όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε θέατρο σκληρών συμπλοκών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Η νέα διοίκηση του δήμου μας είναι ολόψυχα στο πλευρό της Πολιτείας, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τέρας της οπαδικής βίας».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, μίλησε για ευκαιρία της Ελλάδας να προβληθεί στον εξωτερικό και να διοργανώσει έναν υποδειγματικό τελικό.

«Είναι πολλαπλή τιμή αυτό το παιχνίδι. Και για εμένα ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επειδή η UEFA δεν συνηθίζει να κάνει λάθη. Για να δώσει τον αγώνα κάπου, πάει να πει ότι αυτό το “κάπου” είναι αξιόλογο, σαν χώρα, σαν ομοσπονδία, σαν γήπεδο. Γι΄ αυτόν τον λόγο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», είπε ο κ. Μπαλτάκος.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ