Προς Εθνική Γερμανίας ο Νάγκελσμαν, όλα εξαρτώνται από την Μπάγερν

Πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “πάντσερ” είναι ο Γερμανός κόουτς, όμως πρέπει πρώτα η ομάδα από το Μόναχο να λύσει το συμβόλαιό του για να θεωρηθεί ελεύθερος.

Προπονητή αναζητεί η “Νάσιοναλμάνσαφτ”, μετά την απόλυση του Χάνσι Φλικ την περασμένη Κυριακή (10/9), λόγω των συνεχών αρνητικών αποτελεσμάτων. Αρκετά ονόματα έχουν γραφτεί στη λίστα των υποψηφίων, αλλά ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ο επικρατέστερος για να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Το πρόβλημα με τον 36χρονο προπονητή, είναι πως δεσμεύεται ακόμα με τη Μπάγερν, καθώς το συμβόλαιό του τον κρατάει θεωρητικά στο Μόναχο μέχρι το 2026. Μπορεί ο Νάγκελσμαν να απομακρύνθηκε από το “τιμόνι” των Βαυαρών τον περασμένο Μάρτιο, αλλά το συμβόλαιό του δεν έχει λυθεί και θεωρείται ακόμα μέρος του συλλόγου.

Η “Bild” γράφει, πως οι πρωταθλητές Γερμανίας σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο τον πρώην τεχνικό της Λειψίας, χωρίς να απαιτήσουν χρήματα από την ομοσπονδία, αλλά θέτουν δύο βασικούς όρους.

Αυτοί είναι, πρώτον να διεξαχθεί κανονικά το φιλικό που είχε υποσχεθεί η “Νάσιοναλμάνσαφτ”, όταν ο Φλικ έφευγε από το Μόναχο για τα “πάντσερ” και δεύτερον να καλυφθεί στο 100% ο μισθός του Νάγκελσμαν από την Ομοσπονδία.

Σχετικά με την υπόθεση, ο πρώην πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες δήλωσε:

«Ένα πιθανό deal δεν θα καταρρεύσει εξαιτίας της Μπάγερν».//ΓΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ