Τζόκοβιτς: «Σκέφτομαι πόσο να παίξω ακόμα, προτεραιότητά μου τα παιδιά μου»

Ο Σέρβος τενίστας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στο είδος του και πλέον αναρωτιέται πότε μπορεί να βάλει μία “τελεία” και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, από την οποία απουσιάσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποτελεί πυλώνας της ελίτ του παγκόσμιου τένις, όντας πατέρας δύο παιδιών. Ωστόσο, αναρωτιέται για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ρίχνοντας το βάρος φέτος περισσότερο στα slams και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ κάθε φορά που λείπει από το σπίτι του… η καρδιά του ραγίζει, όπως ο ίδιος δηλώνει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι κάπως διχασμένος, για να είμαι ειλικρινής. Πάντα ένα κομμάτι μου θα αγαπάει το τένις και θα δίνει τη ζωή του γι’ αυτό. Το αγόρι αυτό μέσα μου, θέλει να συνεχίσει. Αλλά από την άλλη είμαι και πατέρας δύο παιδιών και είμαι μακριά από την οικογένειά μου. Κάθε φορά που λείπω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ραγίζει η καρδιά μου. Πάντα σκέφτομαι πόσο καιρό πρέπει να παίξω ακόμα, πόσα τουρνουά και αν αξίζει τον κόπο.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησα όπως κάνω συνήθως, ερχόμενος από νωρίς στην Αυστραλία. Μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ, είναι το μέρος που είχα την περισσότερη επιτυχία στην καριέρα μου στα Grand Slam. Μετά από εδώ, δεν ξέρω. Ξέρω πως οι στόχοι μου είναι τα Slams και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά πέρα απ’ αυτά, δεν έχω ιδέα που αλλού θέλω να πάω να παίξω. Είμαι ακόμα διψασμένος και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, μπορώ να τρέχω για ώρες. Είναι περισσότερο συναισθηματικό, για το ποιες είναι οι προτεραιότητές μου. Το τένις ήταν η προτεραιότητά μου για 30 χρόνια τώρα, αλλά πλέον δεν θέλω να χάνω πολλές στιγμές με τα παιδιά μου».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ