Τσιτσιπάς: «Tα σχόλια μου για τον Κύργιο παρερμηνεύθηκαν»

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δήλωσε ότι τα σχόλια που έκανε για τον Ελληνοαυστραλό στο περυσινό Wimbledon και θεωρήθηκαν ρατσιστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν παρερμηνευθεί, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ “Break Point” στο Netflix.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, επεσήμανε ότι υπήρξε μια «ατυχής παρεξήγηση που έχει μια παραμορφωμένη εικόνα των προθέσεών μου», σε μια μακροσκελή δήλωση που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook.

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι ορισμένα άτομα παρερμήνευσαν τα σχόλιά μου σχετικά με τον Νίκ Κύργιο, υπονοώντας ρατσισμό όπου δεν υπάρχει», έγραψε ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε:

«Θέλω να τονίσω ότι δεν τρέφω καμία προκατάληψη για κανέναν με βάση το υπόβαθρο, την εθνικότητα ή τα ενδιαφέροντά του. Λυπάμαι βαθιά, εάν τα λόγια μου παρερμηνεύθηκαν ή προκάλεσαν προσβολή, καθώς δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου».

Παράλληλα, ο “Tsitsifast” πρόσθεσε ότι οι παρατηρήσεις του δεν είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την ικανότητα ή την ευφυΐα του Κύργιου:

«Απλώς σκόπευα να εκφράσω την άποψή μου για ορισμένες πτυχές του στυλ παιχνιδιού του, κάνοντας συγκρίσεις με το πάθος και την ένταση που συχνά συνδέονται με το μπάσκετ. Ήταν μια προσπάθεια, να τονισθεί η δυναμική και σαγηνευτική φύση της προσέγγισής του στο παιχνίδι και όχι μια κριτική του χαρακτήρα ή των δυνατοτήτων του. Προχωρώντας προς τα εμπρός, δεσμεύομαι να προσέχω περισσότερο τα λόγια μου και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν».//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ