Τσιτσιπάς: «Παίζουμε και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και πλημμύρες»

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην συνέντευξη Τύπου ενόψει των αναμετρήσεων απέναντι στην Σλοβακία στο πλαίσιο του Davis Cup, εξέφρασε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του όσον αφορά την διεξαγωγή του συγκεκριμένου θεσμού στην Ελλάδα.

Το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν στο Παναθηναϊκό στάδιο οι αγώνες για το γκρουπ Ι του Davis Cup.

Η Εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει την άνοδο μπροστά στο κοινό της και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων τόνισε πόσο σημαντικό και ξεχωριστό είναι αυτό το γεγονός, ενώ παράλληλα έκανε ειδική αναφορά σε όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, λέγοντας πως η Εθνική ομάδα, θα αγωνιστεί και για εκείνους.

Για την αίσθησή του για το κορτ στο Καλλιμάρμαρο: «Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο για μένα είναι πολύ ξεχωριστό

Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση».

Για την πιθανότητα να καθιερωθεί τουρνουά στην Ελλάδα: «Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά αν υπάρξει κάποια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περισσότερο παιδιά να παίζουν και περισσότεροι να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο μέλλον».

Για τη σημασία να παίζει σε ένα τόσο ξεχωριστό μνημείο της χώρας: «Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, Αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση».

Για το ίδιο θέμα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς ανέφερε: «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται»

Από την πλευρά του , ο Μιχάλης Περβολαράκης είπε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμμάρμαρο».

Τέλος, ο Απόστολος Τσιτσιπάς είπε με τη σειρά του: «Ζητάω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα, οι φίλαθλοι είναι οι επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Περνάμε δύσκολες στιγμές και κυρίως στη Θεσσαλία, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν εκεί οι αγώνες. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή; Αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο.. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνα. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά». //ΜΛ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ