Τσιτσιπάς: «Ακόμα δεν είμαι στο 100%, ο τραυματισμός ήταν και ψυχολογικά επίπονος»

 

Το νούμερο έξι στη παγκόσμια κατάταξη παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της Αυστραλίας και μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάσταση της υγείας του και την επιστροφή του στην δράση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταλαιπωρείται περίπου έναν μήνα από πρόβλημα τραυματισμού και όπως δήλωσε ο ίδιος, παρά τις θεραπείες που κάνει, δεν έχει επανέλθει εντελώς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στην αγωνιστική του κατάσταση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως πλέον είναι στο σωστό δρόμο στη προσπάθεια να βρεθεί και πάλι στο τοπ επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Πηγαίνει καλύτερα ο τραυματισμός. Κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα για να ελαττώσω τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να επιστρέψω στην κανονικότητα. Θα πάρει λίγο χρόνο, ακόμα δεν είμαι στο 100%. Ο τραυματισμός ήταν επίπονος και ψυχολογικά, γιατί δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο και στο σώμα μου.

Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που βρισκόμουν, να είμαι δηλαδή υγιής και να μην νιώθω πόνο. Δεν είναι δεδομένη η παρουσία μου στην Αυστραλία. Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως το Australian Open. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam». //ΜΛ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ