Τόνι Ναδάλ: «Ο Κύργιος δεν κατανοεί σωστά το τένις»

 

Ο Θείος και επί χρόνια προπονητής του μεγάλου Ισπανού τενίστα, μίλησε αναφερόμενος στον Ελληνοαυστραλό τενίστα, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Τόνι Ναδάλ, θείος του Ράφα και προπονητής τένις, μίλησε για την πολύ καλή πορεία του Νικ Κύργιου στο φετινό Wimbledon. Τόνισε τα λάθη του Ελληνοαυστραλού τενίστα και το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται σωστά το τένις, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει αν θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο άθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόνι Ναδάλ για το παιχνίδι του Νικ Κύργιου:

«Στις αποφασιστικές στιγμές, δεν μπόρεσε να ελέγξει το άγχος του που, και πάλι, μεταφράστηκε σε συνεχείς επιπλήξεις προς την ομάδα του σαν να έφταιγαν αυτοί για το σκορ.

Το ματς δεν είχε μεγάλη λάμψη, κυρίως γιατί υπήρχαν πάρα πολλοί “κενοί” πόντοι. Η έλλειψη επιμονής του Αυστραλού, ειδικά όσον αφορά τη διατήρηση της επιθετικότητάς του, αποκάλυψε το βασικό πρόβλημα που κατά τη γνώμη μου έχει το παιχνίδι του.

Έχει την κακή συνήθεια να χτυπά πολλές μπάλες με οποιονδήποτε τρόπο, βασικά χωρίς να δίνει σημασία ακόμη και όταν βρίσκεται σε κακή θέση. Στο τένις σήμερα, λόγω της ταχύτητας με την οποία πηγαίνει η μπάλα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αναζητούμε μια καλή θέση στο court για να έχουμε καλό έλεγχο.

Οι σπουδαίοι παίκτες μετρούν καλά τα βήματά τους, αναζητούν μια καλή θέση και από εκεί προσπαθούν να πετύχουν ένα καλό χτύπημα και να αυξήσουν τις πιθανότητες winner.

Ο Κύργιος, με τον περίεργο τρόπο κατανόησης του παιχνιδιού, είναι ανήμπορος κάποιες φορές να χτυπήσει την μπάλα έτσι όπως θέλει. Είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να πετύχει τη συνέπεια που απαιτούν τα μεγάλα ματς. Το τένις είναι ένα άθλημα επανάληψης και σταθερότητας και όχι θεάματος».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ