Ο Τζόκοβιτς αποθεώθηκε και… ξέσπασε σε κλάματα (video)

Ο “Νόλε” επέστρεψε στο Βελιγράδι μαζί με την εθνική ομάδα του μπάσκετ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο MundoBasket και αποθεώθηκε από τον κόσμο, βάζοντας τα κλάματα από τη συγκίνηση. 

Ο αθλητισμός προσφέρει μεγάλη χαρά τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία, καθώς εκτός από τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν οι “πλάβι” στο φετινό MundoBasket στις Φιλιππίνες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε πριν από λίγες μέρες στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον 24ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο “Νόλε” επέστρεψε στη σερβική πρωτεύουσα και βρέθηκε στους πανηγυρισμούς μαζί με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Σερβίας και τον κόσμο της χώρας, ενώ ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας ξέσπασε και σε κλάματα, βλέποντας την αναγνώριση που είχε από τους συμπατριώτες του.

Στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς δήλωσε τα εξής:

«Το πιο συγκινητικό καλωσόρισμα… Ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο γιατί ήμουν με την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Μάλλον δεν θα ζήσω ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμουν στη σκηνή με πρωταθλητές ενός άλλου αθλήματος τους οποίους θαυμάζω, σέβομαι και υποστηρίζω και μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους, οπότε θα το θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν ξέρω, είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου.

Είμαστε ένα έθνος που δεν υποχωρεί ποτέ και δεν τα παρατάει ποτέ. Πριν από μερικά χρόνια, άκουσα ότι το Βελιγράδι, που κατεδαφίστηκε 47 ή 49 φορές, ξαναχτίστηκε. Μπορείτε να νιώσετε αυτό το πνεύμα με αυτούς τους νέους που είναι εδώ απόψε και μπορείτε να νιώσετε την περηφάνια τους».//Γ.

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ