Ναδάλ: «Μπορώ να κάνω ένα καλό Australian Open»

Ο Ισπανός τενίστας, στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τον Τζακ Ντρέιπερ, ανέφερε ότι χάνει περισσότερες φορές από το συνηθισμένο, όμως αυτό είναι μέρος της δουλειάς του και είναι αρκετά ταπεινός για να το αποδεχτεί.

Ο Ράφα Ναδάλ θέλει να υπερασπιστεί το… θρόνο του στην Αυστραλία και τόνισε πως είναι έτοιμος να παίξει καλό τένις, ενώ δήλωσε πως κάθε εβδομάδα νιώθει όλο και καλύτερα στην προετοιμασία του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Χάνω περισσότερες φορές από το συνηθισμένο, όμως είναι και αυτό μέρος της δουλειάς. Απλά αποδέχομαι αυτή την κατάσταση. Είμαι αρκετά ταπεινός για να μπορώ να την αποδεχτώ και να δουλέψω πάνω σ’ αυτό που έχω σήμερα. Πρέπει να χτίσω ξανά το μομέντουμ και να βρω την αυτοπεποίθησή μου με νίκες, αλλά είναι αλήθεια πως χάνω περισσότερες φορές από το συνηθισμένο. Μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για πράγματα που έγιναν πέρυσι, για καταστάσεις που αντιμετώπισα.

Είναι αλήθεια πως χάνω περισσότερο και πρέπει να ζήσω με αυτό και να παλέψω για τις νίκες. Δεν θεωρώ ότι έπαιξα άσχημα στα δυο πρώτα ματς της σεζόν, έχασα από δυο πολύ καλούς αντιπάλους και είχα ευκαιρίες για να κερδίσω και τα δυο παιχνίδια. Είμαι εδώ 3 εβδομάδες και κάθε μέρα προπονούμαι σε αυτές τις συνθήκες, με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Αυτό γενικά με βοηθάει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τη Δευτέρα, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι είμαι καλύτερος απ’ ότι ήμουν όταν ήρθα στην Αυστραλία.

Ακόμα ελπίζω πως μπορώ να κάνω ένα καλό Australian Open, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο πρώτος αγώνας είναι σημαντικός και θα έχω έναν δύσκολο αντίπαλο. Αισθάνομαι όμως έτοιμος. Θα ήθελα να έχω πετύχει μερικές νίκες πριν έρθω εδώ, αλλά αυτό δεν έγινε και πρέπει να το αποδεχτώ. Είμαι έτοιμος να παίξω καλό τένις τη Δευτέρα, θα παλέψω γι’ αυτό.

Αυτό που έγινε πέρυσι θα μείνει στην καρδιά μου και στη μνήμη μου για πάντα. Ήταν μια από τις πιο σημαντικές συναισθηματικά νίκες μου, δίχως αμφιβολία. Επέστρεψα από μεγάλο τραυματισμό και τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Η αγάπη του κόσμου και η ατμόσφαιρα στη Rod Laver Arena κατά τη διάρκεια του τελικού θα μου μείνουν αξέχαστα».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ