Ναδάλ: «Η πρόθεσή μου είναι να παίξω στο Wimbledon, είμαι επιφυλακτικός»


Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Μαγιόρκα και δήλωσε πως σκοπεύει να αγωνιστεί στο επερχόμενο τουρνουά στο Λονδίνο, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.


Την παρουσία του στο επερχόμενο τουρνουά Wimbledon επιβεβαίωσε ο 36χρονος Ισπανός τενίστας κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στη Μαγιόρκα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τραυματισμό που τον ταλανίζει το τελευταίο διάστημα, αλλά και στο ότι θα γίνει πατέρας σε μερικούς μήνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ:

«Η πρόθεσή μου είναι να παίξω στο Wimbledon, η θεραπεία του ποδιού, αλλά και η προπόνηση αυτής της εβδομάδας μου δίνουν ελπίδες. Δεν θα πήγαινα αν δεν είχα σκοπό να παίξω. Θα αγωνιστώ και σε ένα τουρνουά επίδειξης στο Χάρλιγχαμ και ανάλογα και με την προπόνηση που θα κάνω μέσα στην εβδομάδα θα δω αν είναι εφικτό να παίξω στο Λονδίνο. Έχω να παίξω στο Wimbledon τρία χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε 5 ημέρες από τώρα. Είμαι επιφυλακτικός, αλλά οι θεραπείες και οι προπονήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες για να δώσω το παρών. Το να παίζεις καλά στο Roland Garros σου δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά το γρασίδι, είναι διαφορετική επιφάνεια και με λιγότερη…λογική. Δεν έχω παίξει στο γρασίδι τα τελευταία τρία χρόνια και θα είναι δύσκολο. Οι πρώτοι γύροι είναι κρίσιμοι. Αν τους περάσεις οι αντίπαλοι ναι μεν δυσκολεύουν, αλλά πλέον παίζεις με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Οι αλλαγές από τη θεραπεία γίνονται αμέσως αντιληπτές. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς εδώ και μια εβδομάδα δεν έχω νιώσει πόνο. Είμαι επαγγελματίας τενίστας και προσπαθώ να ακολουθώ το ημερολόγιο όποτε αυτό είναι εφικτό. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω στο Wimbledon προετοιμασμένος. Πρόθεση μου λοιπόν είναι να παίξω στο Wimbledon από εκεί και πέρα να ξεκουραστώ και μετά να παίξω σε Καναδά και US Open. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Ροντ Λέιβερ πριν από περίπου 40 χρόνια. Είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στα 36. Δεν νομίζω ότι η πατρότητα θα μου αλλάξει κάτι στην επαγγελματική ζωή».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ