Ναδάλ: «Αν πίστευα ότι δεν είχα πιθανότητες να κερδίσω, δεν θα βρισκόμουν εδώ» (video)

Αποφασισμένος να παλέψει για μια διάκριση στο Ρολάν Γκαρός είναι ο έμπειρος Ισπανός τενίστας.

Στη Συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του Ρολάν Γκαρός, ο Ραφαέλ Ναδάλ άρχισε τις δηλώσεις του αστειευόμενος λόγω της σύγκρισης που πραγματοποίησε ένας δημοσιογράφος, λέγοντας πως είναι 30% καλύτερος από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ βάσει των προπονήσεων του Ισπανού στο Παρίσι.

Ο έμπειρος τενίστας απάντησε με χιουμοριστική ερώτηση λέγοντας: «30% καλύτερος από τα άλλα τουρνουά ή 30% από τους υπόλοιπους παίκτες»; Στη συνέχεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Ναδάλ τόνισε πως παρά το γεγονός που δεν είναι φαβορί, θα παλέψει για μια διάκριση, ενώ αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς που τον ταλανίζουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ:

«Δεν νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος. Ο πόνος είναι πάντα εκεί και δεν θα φύγει. Απλά θέλω να είναι σε διαχειρίσιμα επίπεδα, για να έχω ευκαιρίες να κερδίσω. Δεν θέλω να μιλάω μόνο γι’ αυτό όμως, καταλαβαίνω πως είναι λογικό μετά από τη Ρώμη, αλλά ζω μ’ αυτό όλες τις μέρες και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είμαι εδώ για να παίξω τένις και να κάνω το καλύτερό μου στο Roland Garros. Αν πίστευα ότι δεν είχα πιθανότητες να κερδίσω, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, θέλω να είμαι υγιής και να παίξω καλό τένις. Σίγουρα δεν είμαι το φαβορί, τα αποτελέσματα το δείχνουν αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Είμαι ένας από τους υποψηφίους. Δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί να συμβεί. Είμαι σχεδόν 36 ετών, έχω κερδίσει 13 φορές εδώ και ξέρω τι γίνεται. Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάποια πεποίθηση των φαν που θα αλλάξει το ποιος είμαι. Δεν μου βάζει ούτε 0,5% επιπλέον πίεση. Η πίεση που έχω είναι όλη από τον εαυτό μου, δεν παίζω για να αποδείξω κάτι σε κάποιον άλλον. Παίζω επειδή έχω προσωπικά κίνητρα. Υπάρχουν παίκτες εδώ που αναμφίβολα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από μένα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Είναι το ίδιο με αυτό που έγινε στην Αυστραλία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ