Κύργιος: «Η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν ποτέ υψηλότερη στην καριέρα μου»

 

Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, μετά τη νίκη του κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεβ, μίλησε για τη βελτίωση του παιχνιδιού του όταν βρίσκεται υπό πίεση και εξέφρασε την αυτοπεποίθησή του.

Ο Νικ Κύργιος ανέφερε πως βρίσκεται σε μία εκ των καλύτερων φάσεων της καριέρας του και εξέφρασε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που διαθέτει για τον εαυτό του στη διαχείριση πιεστικών αναμετρήσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Δεν μπήκα στο γήπεδο νομίζοντας ότι ήταν το νούμερο 1 του κόσμου. Ο στόχος μου ήταν να μην του δώσω πολύ ρυθμό. Σέρβιρα και επέστρεφα καλά για λίγο, οπότε σκέφτηκα όταν θα σέρβιρα, θα κέρδιζα σχεδόν κάθε πόντο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, παρόλο που είναι μόνο μια νίκη σε ένα παιχνίδι. Δεν είναι αυτό που θα με κάνει να ανέβω στο Top 10, οπότε είναι στο χέρι μου να είμαι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα. Νιώθω ότι το παιχνίδι μου υπό πίεση και η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν ποτέ υψηλότερη στην καριέρα μου.

Νιώθω λίγο κουρασμένος το πρωί όταν ξυπνάω. Σε αυτό το στάδιο της σεζόν, είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχω τη φυσική μου κατάσταση μαζί μου όλη την ώρα. Δουλεύουμε δύο με τρεις ώρες την ημέρα, κάτι που μου επιτρέπει να έχω σταθερότητα σε αγώνες όπως μάλλον ποτέ πριν. Θα έχω μια εβδομάδα ρεπό πριν από το US Open, επομένως πρέπει να αξιοποιήσω τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι οποίες είναι απαραίτητες από πλευράς βαθμών, επειδή η κατάταξή μου δεν μου επιτρέπει να είμαι απών από πολλά τουρνουά”.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ