Επική ανατροπή για την Γραμματικοπούλου στο Ρολάν Γκαρός

Ολική επαναφορά έκανε η Βαλεντίνη στο ματς με την Ισαμπέλα Σινίκοβα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του γαλλικού Όπεν κερδίζοντας με 2-1 σετ (6-2, 0-6, 3-6)

Η Βαλεντίνη μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το πρώτο γκέιμ, όμως η Βουλγάρα Σινίκοβα έβγαλε γρήγορα αντίδραση, έκανε μπρέικ στο σερβίς της Γραμματικοπούλου, κράτησε το σερβίς της και ξέφυγε με 3-1. Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε και πλησίασε στο 3-2 αλλά μέχρι εκεί καθώς η Σινίκοβα επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της παίρνοντας τα υπόλοιπα γκέιμς φτάνοντας εύκολα στη νίκη στο πρώτο σετ με 6-2.

Πολύ δυνατά μπήκε η Ελληνίδα τενίστρια στο δεύτερο σετ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της. Η Βαλεντίνη τα έκανε όλα… τέλεια και πήρε το σετ χωρίς να χάσει γκέιμ με 6-0!!!

Πολύ μεγάλο ματς έγινε στο τρίτο σετ όπου οι δύο αθλήτριες ήταν ισόπαλες στα γκέιμς μέχρι τα μισά. Η Σινίκοβα προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 αλλά η Γραμματικοπούλου είχε τις απαντήσεις και έφερε το σετ στα ίσα (2-2). Η συνέχεια όμως ήταν για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ξέφυγε με δύο γκέιμς (2-4) και έδειξε να αγκαλιάζει τη νίκη. Η Σινίκοβα πήρε το επόμενο γκείμ και πλησίασε το 3-4, ωστόσο η Βαλεντίνη διατήρησε την ψυχραιμία της και έφτασε στη νίκη-ανατροπή με 2-1 σετ  παίρνοντας το τρίτο με 3-6.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ