Χάλεπ: «Δεν σκοτώνουν μόνο τη φήμη μου, αλλά και την καριέρα μου»

 

Η Ρουμάνα τενίστρια αντέδρασε, αναφερόμενη στην ποινή οκτάμηνου αποκλεισμού που της επιβλήθηκε, λόγω παραβίασης του κανόνα αντιντόπινγκ, κατηγορώντας τις αρχές ότι την βλάπτουν όσο καθυστερεί η εξέταση της υπόθεσης.

«Δεν σκοτώνουν μόνο τη φήμη μου, αλλά και την καριέρα μου». Με αυτά τα λόγια αντέδρασε η Σιμόνα Χάλεπ, αναφερόμενη στην ποινή οκτάμηνου αποκλεισμού, που της επεβλήθη, λόγω παραβίασης του κανόνα αντιντόπινγκ. Μάλιστα, η Ρουμάνα τενίστρια, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατηγόρησε τις αρχές αντιντόπινγκ ότι την βλάπτουν, καθυστερώντας την εξέταση της υπόθεσης.

Η Χάλεπ, νικήτρια του Ρολάν Γκαρός το 2018 και του Γουίμπλεντον το 2019, έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή από τις 7 Οκτωβρίου αφού βρέθηκε θετική στην ουσία “roxadustat”, κατά την διάρκεια του US Open, τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτή η απαγορευμένη ουσία, αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ρουμάνα αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και τέσσερα χρόνια με αναστολή.

Ωστόσο, η 31χρονη πρωταθλήτρια διαβεβαιώνει ότι οι ειδικοί απέδειξαν πως αυτή η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στο σώμα της μετά από μόλυνση ενός συμπληρώματος διατροφής και διαμαρτύρεται για την αθωότητά της, ισχυριζόμενη ότι δεν ακούγεται η γνώμη της.

Η Χάλεπ ανέφερε στα τέλη Απριλίου ότι μια πιθανή ακρόαση της υπόθεσης θα γινόταν στις 28 Μαΐου. Όμως, όπως έγραψε το βράδυ της Τετάρτης (24/5) σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η ITF ανέβαλε και πάλι -για τρίτη φορά- την ακρόασή μου για έναν μήνα».

«Περιμένω να δικασθώ από τον περασμένο Οκτώβριο. Ζήτησα, όπως προβλέπεται από τους κανόνες αντιντόπινγκ, γρήγορη ακρόαση, είναι δικαίωμα μου, αφού αναφέρεται στον κανονισμό», πρόσθεσε οργισμένη η Ρουμάνα τενίστρια, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

«Η παραβίαση των κανόνων από την πλευρά της ITF, σχετικά με την ταχεία ακρόαση που δικαιούμαι να επιτύχω, είναι τόσο περιφρονητική για εμένα, που δεν έχω άλλα λόγια», είπε στην ανάρτησή της η 31χρονη.

Στο μεσοδιάστημα, η Χάλεπ δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν και θα χάσει το Ρολάν Γκαρός, που αρχίζει την Κυριακή (28/5), αλλά και το Γουίμπλεντον (από 3 έως 16 Ιουλίου).//Λ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ