Νίλσεν: «Η Κηφισιά μου δίνει κίνητρο»

 

Ο νέος τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστείων σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της ομάδας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο σύλλογος του δίνει κίνητρο.

Νέα σελίδα στην Κηφισιά, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας με τον Ντέβιντ Νίλσεν αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της, ο Δανός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων πως ο σύλλογος του δίνει κίνητρο για δουλειά.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς αποφασίσατε να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Κηφισιά; Στη Δανία η είδηση πήρε μεγάλη δημοσιότητα και θεωρήθηκε ως απρόσμενη για εσάς.

«Αν με γνωρίζει κάποιος, ξέρει πως αυτή ήταν μια πολύ αναμενόμενη επιλογή. Ήθελα να δουλέψω στην Ελλάδα, εδώ και καιρό. Έχω πολύ αγάπη και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους εδώ. Έχω ένα υπέροχο συναίσθημα. Πιστεύω πως η Super League είναι ένα πολύ υποτιμημένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά. Γι αυτό ήρθα! Νιώθω πως κατά έναν τρόπο είμαι Έλληνας σε όλη μου τη ζωή».

Ποια ήταν η αίσθηση που αποκομίσατε στις συζητήσεις που είχατε με τον πρόεδρο, κ. Χρήστο Πρίτσα, και τον τεχνικό διευθυντή, κ. Στέφανο Κοτσόλη;

«Η πρώτη φορά που μίλησα με τον κ. Στέφανο Κοτσόλη ήταν με video call. Ήταν μια πολύ σύντομη συζήτηση. Μετά από δύο λεπτά μου έστειλε μήνυμα και με ρώτησε, αν μπορώ να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Κι έτσι μπήκα άμεσα στο αεροπλάνο! Αυτά που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια η Κηφισιά είναι φανταστικά. Αντιλαμβάνομαι πως αυτή την ώρα, όλοι πιστεύουν πως είμαστε σε μια κακή περίοδο επειδή δεν έχουμε συγκεντρώσει πολλούς βαθμούς. Αν το δει κανείς όμως αλλιώς, η Κηφισιά είναι σε μια υπέροχη στιγμή γιατί κέρδισε την άνοδο σε διαδοχικές σεζόν και τώρα βρίσκεται στη Super League. Ξέρω πώς νιώθουν όλοι!

Αναγνωρίζω πως όλοι θέλουν να πηγαίνουν όλα τέλεια, κάθε στιγμή. Την ίδια ώρα όμως, όταν ανεβαίνεις ένα βουνό, κάποιες φορές πρέπει να κάνεις ένα μικρό βήμα προς τα πίσω για να συνεχίσεις την άνοδο. Τώρα, η δουλειά όλων μας είναι να σιγουρευτούμε πως το βήμα προς τα πίσω είναι πολύ μικρό και θα δώσει την ώθηση για να συνεχίσουμε την άνοδο.

Όταν μίλησα με τον πρόεδρο, αντιλήφθηκα γρήγορα την σκληρή δουλειά που έχει κάνει στον σύλλογο, το πόσα σημαίνει γι αυτόν η Κηφισιά. Ήθελα λοιπόν να έρθω για να τον βοηθήσω.

Αυτή την απόφαση την πήρα με την καρδιά και την ψυχή μου. Ξέρω πως στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να σου ταιριάζουν σε επίπεδο χαρακτήρα οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύεις και συνεργάζεσαι, ότι σου δίνουν κίνητρο και σε πιστεύουν. Ο Στέφανος ήταν φανταστικός σε όσα συζητήσαμε και όσα έχουν καταφέρει με αυτή την ομάδα είναι υπέροχα.

Τώρα είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως, ενώ όλοι λένε πως η ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά, η Κηφισιά ζει μια ιστορική σεζόν. Η πορεία που έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια είναι πολύ εντυπωσιακή, αποτελεί έμπνευση και δίνει σε άλλες ομάδες, που βρίσκονται σε πιο χαμηλές κατηγορίες στη χώρα. Αυτό κρατάει ζωντανό το ποδόσφαιρο! Κατά την άποψή μου, ιστορίες σαν αυτή της Κηφισιάς δημιουργούνται από την σκληρή δουλειά και τους καλούς ανθρώπους μέσα σε αυτή».

Πριν καν υπογραφούν τα συμβόλαια, ζητήσατε να ταξιδέψετε στην Κρήτη για να δείτε από κοντά την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον ΟΦΗ. Γιατί το κάνατε;

«Όταν νιώθω πως είμαι σε κάτι ιδιαίτερο, που μου δίνει κίνητρο, όπως τώρα στην Κηφισιά, τότε δεν σταματάω πουθενά! Θέλω να δω, να νιώσω. Γι αυτό ήταν σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εκεί, για το παιχνίδι. Ήταν λοιπόν μια φυσιολογική απόφαση, βάσει του χαρακτήρα μου».

Πώς θα περιγράφατε την ομάδα που θέλετε να δείτε στον αγωνιστικό χώρο;

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουμε να κάνουμε. Γνωρίζω πολύ καλά πως οι Έλληνες είναι ένας λαός, που δεν τα παρατάει ποτέ. Πάντα κοιτάζουν μπροστά και εξελίσσονται, ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των καταστάσεων που βιώνουν. Πρέπει λοιπόν στην ομάδα να έχουμε την ίδια πνευματική προσέγγιση. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να χάσεις έναν αγώνα, ή να κερδίσεις έναν άλλον. Το πιο σημαντικό όμως είναι να πηγαίνεις μπροστά. Κι αυτό είναι κάτι που θέλω να βγάλω στην ομάδα. Ανεξαρτήτως του κόστους, θα το βγάλω μέσα από την ομάδα. Οπότε είναι στο χέρι μας, μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε κάθε βδομάδα, να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας και να αποκτήσουμε το αγωνιστικό στυλ που θα μας χαρακτηρίζει. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση, να παλέψουμε. Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι να γίνουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή πνευματικά και θα έχει θετική αύρα»


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ