Μπέος: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τεττέι»

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Βόλου ζήτησε απολογία του Έλληνα επιθετικού της Κηφισιάς για το συμβάν στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Καισαριανή, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Στην απολογία του ο Αχιλλέας Μπέος, παρουσίασε ως αποδεικτικό στοιχείο video από τις δράσεις του ως Δήμαρχος Βόλου. Υποστήριξε μάλιστα, ότι ο Ανδρέας Τεττέι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί τον κατήγγειλε για κάτι που δεν έκανε, προσθέτοντας ότι ο παίκτης της Κηφισιάς «υποτιμά την αξιοπιστία του».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν περίπου στα 10 μέτρα. Δεν είναι στην ίδια ευθεία. Σε μια ένταση στιγμής είναι δύσκολο να ξέρεις λεπτομέρειες. Δεν είναι 20 μέτρα, πολύ κοντινή. Όπως σηκώνομαι. Στα πέντε μου παιδιά, δεν γύρισα καν να κοιτάξω τον Τεττέι. Απευθύνθηκα στον διαιτητή. Μερικά δημοσιογραφικά σκουπίδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και με γνωστές πρακτικές το χρησιμοποίησαν. Μέσω της τεχνικής νοημοσύνης μπορούν να αλλάξουν αυτά. Δεν λέω ότι δεν είπα τη λέξη μαϊμού. Προσπάθησε να κοροϊδέψει τον διαιτητή. Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό που είπα δεν είχε σχέση με εθνικότητες και χρώματα. Διαμαρτυρήθηκα.Ρε τι σφυρίζεις, μαϊμού, φάουλ, μόνος του πέφτει δεν τον ακουμπάνε”. Ειπώθηκε με την έννοια του κάλπικου και πήγε προς τον διαιτητή.

Δεν είμαι ρατσιστής, δεν απευθύνθηκα στον Τεττέι. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του προσπάθησαν να το πουλήσουν ως ρατσιστικό στην κοινή γνώμη. Δεν εξυπηρετούν τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, το αντίθετο κάνουν αυτές οι πρακτικές. Στιγμάτισαν έναν επιχειρηματία, πρόεδρο και Δήμαρχο.

Πρόσφατα ο αρχηγός της Εθνικής, ο Μπακασέτας ζήτησε δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι σε έναν αγώνα υπάρχει ένταση. Ο Τεττέι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, υποτιμά την αξιοπιστία του», είπε ο πρόεδρος του Βόλου.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ