Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Έχουν ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες οι πρόδρομες εργασίες, έτοιμο το έργο σε 36 μήνες»

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 100,3 και μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη Διπλή Ανάπλαση, τονίζοντας πως έχουν αρχίσει εδώ και μήνες οι πρόδρομες εργασίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:

«Έχουν ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες οι πρόδρομες εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες και αν τελειώσει νωρίτερα η κοινοπραξία, προβλέπεται να πάρει μπόνους. Στον Βοτανικό έχουν γίνει ήδη ασφαλτοστρώσεις. Παράλληλα προχωράμε με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ γίνονται και εργασίες στο “Πέτρινο”.

Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε απλά χωματουργικές εργασίες. Είναι εργασίες για την εξυγίανση του εδάφους αφού εκεί πετούσε ο καθένας ότι ήθελε. Μάλιστα ξέρουμε ότι είχε και εισιτήριο. Πλήρωνες, έμπαινες και άφηνες ότι ήθελες και έφευγες. Και όλα αυτά 1,5 χλμ από την Ομόνοια. Είναι πολύ σημαντικό που προχωρά η διπλή ανάπλαση. Όταν παραδοθεί το γήπεδο στον Βοτανικό, θα πέσει και ιστορική Λεωφόρος όπου θα γίνει ένα πάρκο και από κάτω υπόγειο πάρκινγκ.

Στον Βοτανικό τρέχει και ένα δεύτερο έργο. Αυτό των υποδομών. Δημιουργούμε μια νέα πόλη εκεί. Δρόμους, πλατείες, κλπ. Το πράσινο θα ξεπερνά το 50% της ανάπλασης γιατί αυτό προβλέπει η συμφωνία».//Τ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ