Μητσοτάκης: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει επιτέλους το σπίτι που του αξίζει»

Μητσοτάκης: «Ο Παναθηναϊκός θα έχει επιτέλους το σπίτι που του αξίζει»

Την καθιερωμένη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου για την εβδομάδα που πέρασε έκανε ο Πρωθυπουργός, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτή δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν στο Βοτανικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στο γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, παρά τις οπαδικές του προτιμήσεις, που -όπως λέει ο ίδιος- είναι γνωστές. Την προηγούμενη Πέμπτη (06/04), οι μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο όπου θα κατασκευαστούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του “τριφυλλιού”. Στην αναφορά του, ο Πρωθυπουργός τόνισε τις δυσκολίες που υπήρξαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ξεκαθαρίζοντας όμως πως οι “πράσινοι” παίρνουν επιτέλους αυτό που τους αξίζει.

Αναλυτικά όσα είπε για το ζήτημα:

«Αν κάτι μπορεί να περιγραφεί με τη λέξη “οδύσσεια”, αυτό είναι η ιστορία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Έπειτα από 20 χρόνια απίστευτων παλινωδιών, το όνειρο των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων των “πράσινων” γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Την Πέμπτη ξεκίνησαν στο Βοτανικό οι πρόδρομες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα κατασκευαστεί το νέο, υπερσύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, και 40.000 θέσεων γήπεδο του ΠΑΟ.

Και ταυτόχρονα, μία ολόκληρη περιοχή που μέχρι σήμερα ψυχορραγούσε θα αναπτυχθεί, θα αποκτήσει υποδομές, δίκτυα κοινής ωφέλειας, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Πρόκειται για μία μεγάλη αστική παρέμβαση – διπλή γιατί περιλαμβάνει και την αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όλα τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Δεν έχω κρύψει τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μου, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τη χαρά μου που μία ιστορική ελληνική ομάδα με πολλές διακρίσεις θα έχει επιτέλους το σπίτι που της αξίζει».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ