Μάντζιος: «Όλοι στην ομάδα αντιλαμβάνονται πόσο πολύ ο οργανισμός του Άρη θέλει το Κύπελλο»

Ο τεχνικός των “κίτρινων” μίλησε με αφορμή τα 110 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας, ενώ διευκρινίζει το πάθος και την δίψα που υπάρχει για τους τίτλους. 

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του Άρη: «Ήταν ένα διήμερο πανέμορφο. Γιορτάσαμε όλοι μαζί και με τον κόσμο μας τα 110 χρόνια της ομάδας μας. Ήταν κάτι πολύ ωραίο για όλους μας στην ομάδα. Μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την ιστορία του Άρη. Γενικώς, ήταν ένα διήμερο γεμάτο από Άρη και πραγματικά ήταν εντυπωσιακό αυτό που ζήσαμε».

Για το αν κατάλαβαν οι παίκτες πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Κυπέλλου για τους παίκτες: «Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα, που πρώτη φορά έζησαν πράγματα με τον κόσμο του Άρη εκτός γηπέδου. Πιστεύω ότι αντιλήφθηκαν όλοι ότι είμαστε σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Από τη στιγμή που περάσαμε στον τελικό κι έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το τρόπαιο, θα το κάνουμε. Πλέον, όλοι στην ομάδα αντιλαμβάνονται πόσο πολύ το θέλει ολόκληρος ο οργανισμός αυτό το τρόπαιο. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα δώσουμε την ψυχή μας να φέρουμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Όμως, αυτό πρέπει να περιμένει, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα του τελικού».

Για τη δουλειά που έκανε η ομάδα στη διακοπή: «Κάθε διακοπή έχει ρίσκο, πώς θα εμφανιστείς μετά. Αυτή η διακοπή ειδικά ήταν πολύ μεγάλη σε διάρκεια. Εμείς ήμασταν σε μια καλή κατάσταση και πνευματικά και σωματικά. Από την άλλη, πάντα σε μια διακοπή μπορείς να προσθέσεις πράγματα και να βελτιώσεις την ομάδα σου σε διάφορους τομείς.

Επιπλέον και οι παίκτες είχαν ανάγκη για ανάσες, γιατί πέρασαν δύο μήνες γεμάτους με πάρα πολλά παιχνίδια. Οπότε ήταν σημαντικό γι’ αυτούς να ηρεμήσουν, για να πάμε τώρα στο τελικό στάδιο της σεζόν. Δουλέψαμε σε πολλά κομμάτια. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε πανέτοιμοι στην επανέναρξη των playoffs».

Ερωτώμενος για το πώς περιμένει η ομάδα του ότι θα εμφανιστεί στο ξεκίνημα του τελευταίου κύκλου των επίσημων αγώνων που έχει μπροστά της στην τρέχουσα σεζόν, επισήμανε: «Έχουμε κάποια μικρά προβλήματα, όμως, πιστεύω ότι μέχρι τον αγώνα με τη Λαμία θα τα έχουμε ξεπεράσει κι αυτά. Είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, γιατί στη διάρκεια της σεζόν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με τις απουσίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ