Κούγιας: «Ο ιδιοκτήτης της ομάδας που εκπροσωπώ, έφερε εκατομμύρια στον συνεταιρισμό»

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκπροσώπησε τους “ερυθρόλευκους” στο Δ.Σ. της Super League και εξέφρασε την αντίθεσή του, σχετικά με την υποψηφιότητα του Μηνά Λυσάνδρου για την προεδρία της λίγκας.

Συνεδρίασε σήμερα (5/1) η Super League και εξέλεξε ως νέο πρόεδρο του συνεταιρισμού τον Μηνά Λυσάνδρου. Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας ήταν αντίθετος με την υποψηφιότητα του στελέχους του ΟΦΗ, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του. Επιπλέον, κατέθεσε αίτημα ώστε στις συζητήσεις που θα γίνονται για την επαγγελματική διαιτησία, τη Super League να μην την εκπροσωπεί μόνο ο κ. Λυσάνδρου, αλλά να συσταθεί επιτροπή τριμελής ή πενταμελής. Ακόμα, ζήτησε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της Super League και άλλους τέσσερις συναδέλφους ή και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, να επισκεφθούν άμεσα τον κ. Εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως Αθηνών και Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού και των στημένων αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε στην τοποθέτησή του:

«Ως δικηγόρος δεν έχω καμία αντίρρηση ότι είστε εξαιρετικός συνάδελφος, αλλά ως άνθρωπος που έχει ηθικές υποδομές, επιτρέψτε μου να σας πω ότι έχω ευθεία αντίρρηση, όταν είστε καθαρά υποχείριο, κολλητήρι του Γιάννη Παπαδόπουλου. Γνωρίζω πως σας επέλεξε, γνωρίζω πώς πήγατε στην ΑΕΚ, ότι είχατε το ίδιο γραφείο.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε πει για εσάς: ‘Όταν σε πλήρωνα ως δικηγόρο μου έλεγες άλλα και τώρα λες άλλα. Σε είχα δικηγόρο μου για να με προστατεύεις και μου είχες πει ότι θα υπογράψω ένα χαρτί που είναι ανίσχυρο”. Κι αυτό το χαρτί ως εκπρόσωπος της ΑΕΚ το παρουσιάζατε εις βάρος του πελάτη σας. Η επιλογή σας είναι επιλογή του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Έρχεστε σήμερα και λέτε να σας ψηφίσουμε για το έργο που κάνατε πριν. Τι έργο κάνατε; Φέρατε την Interwetten του φίλου σας του Λευκαρίτη και μας υποχρεώσατε να διαφημίζεται η Interwetten στα Play offs, όταν στη σύμβαση δεν προβλεπόταν. Το μοναδικό έργο που κάνατε, ήταν που πληρώσαμε όλοι μαζί ένα ακριβοπληρωμένο άλμπουμ με την ιστορία της Super League για να βάλετε την υπογραφή σας. Ο άνθρωπος ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας που εκπροσωπώ, έφερε εκατομμύρια στον συνεταιρισμό. Εφερε εκατομμύρια στους συνεταίρους μετατρέποντας το χαράτσι του 5% σε 1%. Δεν απαντήσατε για την επαγγελματική διαιτησία. Αφήσατε μια καριέρα, για να γίνετε κολλητήρι του Παπαδόπουλου. Απαντήστε μας. Γνωρίζεστε ή όχι με τον Γιάννη Παπαδόπουλο;

Πόσες φορές συναντηθήκατε τις προηγούμενες μέρες; Πόσες φορές τηλεφωνηθήκατε; Πόσα χρόνια ήσασταν στο ίδιο γραφείο; Δεν περίμενα όταν σας πέταξαν κλωτσηδόν από την ΑΕΚ να δέχεστε σήμερα να είστε υποχείριο αυτής της κατάστασης που ουσιαστικά κινεί η ΑΕΚ. Είναι ντροπή για τη Super League. Έφυγε ο Μαρινάκης. Έπρεπε να έρθει ο Αλαφούζος, να έρθει ο Σαββίδης, να έρθει ο Μελισσανίδης αν θέλει επιτέλους να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Όχι να εμφανίζουμε κολλητήρια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ