Γκαγκάτσης: «Ελίτ διαιτητής αυτοπροτάθηκε στον Μπένετ για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ» (audio)

Γκαγκάτσης: «Ελίτ διαιτητής αυτοπροτάθηκε στον Μπένετ για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ» (audio)

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης πέταξε μία… βόμβα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, δέχθηκε μηνύματα από ευρωπαίο ελίτ διαιτητή, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για να διευθύνει τον αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.//

Αναλυτικά όσα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εκφράσαμε την άποψη ότι ο μόνος θεσμικός φορέας είναι η ΚΕΔ και καμία λίγκα δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτό. Είχαμε καταγγελία από τον κ. Μπένετ, ο οποίος μας έδειξε μήνυμα από ξένο διαιτητή, ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Σοβαρή καταγγελία.

Ο Μπένετ ανέφερε πως έχει βρει διαιτητές και ο συγκεκριμένος διαιτητής εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί ο ίδιος. Ο κ. Μπένετ αρνήθηκε, ενώ τον ρώτησε ο διαιτητής ποιας εθνικότητες είναι οι διαιτητές που έχει βρει. Ο κ. Σαββίδης είπε πως έχει αναφερθεί στην UEFA ότι ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να σφυρίξει το παιχνιδι.

Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, σφοδρή επιθυμία της οικογένειας του ΠΑΟΚ είναι να φτάσει έως το τέλος η υπόθεση και να τιμωρηθεί ο διαιτητής από την UEFA. Μας έδειξε το μήνυμα και ο διαιτητής αυτοπροτάθηκε να διευθύνει το ματς. Είναι σοκαριστικό. Δεν έχει σημασία αν ήταν ελίτ ή α’ κατηγορίας. Και ερασιτέχνης να ήταν, έχετε βρει κάποιον διαιτητή που έχει αυτοπροταθεί; Στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν να οριστούν ει δυνατόν καλοί διαιτητές. Αυτή είναι η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ.

Δεν επετεύχθη συμφωνία γιατί υπήρχαν διαφορές.

Είμαστε σύλλογος, δεν μπορούμε να καταρτίζουμε λίστες ούτε να ορίζουμε. Είναι δουλειά της ΚΕΔ. Θέλαμε ελιτ διαιτητές από την αρχή της σεζόν, πριν από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση και ήταν μία χαρά».

Για τις δηλώσεις του Μπέου: «Φυσιολογικό δεν είναι να θέλει κάθε ομάδα το πρωτάθλημα; Το θέλουμε και θα κάνουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας ο καθένας από την πλευρά τους».

Ακούστε όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ