Επιστολή Αυγενάκη στον Σκυλακάκη για τις οφειλές στους πρώην παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη ζήτησε την άμεση επίλυση του ζητήματος με τις οφειλές στους πρώην παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιώργος Μπαντής, σόκαρε με ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ότι πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ έκανε λόγο μάλιστα για οφειλές της πολιτείας προς πρώην παίκτες των “κίτρινων”, αλλά και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, ενημέρωσε για το αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών για εξόφληση των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που εκκρεμεί από το 2010.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Δυνάμει της διάταξης του αρ. 86 παρ. 13 του ν. 3606/2007 ρυθμίστηκε το ζήτημα των απαιτήσεων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι «θα ικανοποιηθούν οι μεν απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ μέχρι του χρηματικού ποσού των τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδων (4.177.000) ευρώ, οι δε απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μέχρι του χρηματικού ποσού των εξακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν πενήντα τριών (664.153) ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.)».

Σε συνέχεια της ως άνω διάταξης, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 42609/2008 (ΦΕΚ Β΄ 2084) ΚΥΑ, στην οποία διευκρινίσθηκε ο τρόπος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή των δόσεων προς τους ως άνω ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησαν δύο ΥΑ με την καταβολή των πρώτων δύο δόσεων στους ποδοσφαιριστές.

Πλην όμως, μετά το 2010 δεν καταβλήθηκε καμία από τις δύο υπολειπόμενες δόσεις, συνολικού ύψους 2.420.576,40€, συνεπεία της κατάργησης των ειδικών λογαριασμών των Υπουργείων και της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε η Χώρα.

Πρόσφατα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) διά του Προέδρου του, Γιώργου Μπαντή και εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών, επανάφεραν το εύλογο αίτημά τους για την καταβολή των δύο υπολειπόμενων δόσεων και της ολοκλήρωσης της ρύθμισης.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε δια ζώσης συνάντηση, κατόπιν αιτήματός τους, στην οποία μας εξέθεσαν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι δικαιούχοι και δηλώσαμε τη θετική μας διάθεση να εξεταστεί περαιτέρω η επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Προς διευκόλυνσή σου, επισυνάπτω:
· την από 13/4/2023 επιστολή του ΠΣΑΠΠ,
· το αρ. 86 παρ. 13 του ν. 3606/2007,
· την υπ’ αριθ. 42609/2008 (ΦΕΚ Β΄ 2084) ΚΥΑ
· την υπ’ αριθ. 711/2018 απόφαση του ΣτΕ, αναφορικά με την συνταγματικότητα της προαναφερόμενης διάταξης.

Παραμένω στη διάθεσή σου».//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ