Αναστασίου: «Βάλαμε τις βάσεις για τη συνέχεια»

 

Ο προπονητής της Κηφισιάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την προετοιμασία της ομάδας του και αναφέρθηκε στο… τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα της Super League.

Η Κηφισιά ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, στην οποία έμεινε για δέκα μέρες. Διάστημα στο οποίο το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινές διπλές προπονήσεις και τρία φιλικά παιχνίδια με Ουτρέχτη (1:1), Φραν Μποράν (2:0) και Γκόου Αχέντ Ινγκλς (2:2).

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προπονητικού προγράμματος στην Ολλανδία, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες ημέρες και για τις βάσεις που έβαλε η Κηφισιά εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας, με φόντο την έναρξη του πρωταθλήματος σε δύο βδομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Κηφισιάς, Γιάννης Αναστασίου:

«Μπορεί να ακουστεί κοινότοπο, αλλά το πιο σημαντικό απ ό,τι έγινε στην Ολλανδία αυτό το διάστημα είναι πως μείναμε υγιείς και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τραυματισμούς. Το λέω γιατί γιατί στις προετοιμασίες συνήθως βγαίνουν τέτοια θέματα στις ομάδες. Εμείς, ευτυχώς, δεν κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση, οπότε το λογίζουμε ως κάτι θετικό»

«Προσπαθήσαμε να περάσουμε έναν νέο τρόπο προπόνησης στα παιδιά, έναν τρόπο που ήταν διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Με μεγάλη ένταση και έμφαση στην τακτική. Παρότι οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες μάλιστα, λόγω των συνεχόμενων διπλών προπονήσεων, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και έδειξαν μεγάλη διάθεση για να μάθουν και να εξελιχθούν. Θα έλεγα πως ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε όσα ζητήσαμε, παρά την κούραση».

Αναφορικά με τα τρία φιλικά που έδωσε η Κηφισιά, ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε: «Οι δύο ολλανδικές ομάδες μάς δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, αλλά γι’ αυτό τις επιλέξαμε ως αντιπάλους στα φιλικά. Θέλαμε να δούμε πού έχουμε πρόβλημα και να βελτιωθούμε στη συνέχεια. Πήραμε αρκετά καλά μαθήματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια της προετοιμασίας. Σε γενικές γραμμές, βάλαμε τις βάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη συνέχεια το επόμενο διάστημα και να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Όσον αφορά στο γεγονός πως η Κηφισιά δεν ηττήθηκε στα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία, τόνισε: «Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη μέρα που συγκεντρωθήκαμε είναι πως θα είμαστε μια ομάδα που θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Δεν θα παρατάμε! Στόχος λοιπόν είναι να παίζουμε στο μάξιμουμ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κάτι που φάνηκε κιόλας στο φιλικό με τους Go Ahead Eagles, μια ομάδα που ξεκινά το δικό της πρωτάθλημα σε μια βδομάδα. Οι ταχύτητες, όπως είναι φυσιολογικό, ήταν διαφορετικές, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε καλά.

Το σημαντικότερο όλων σε αυτό το θέμα είναι η λήψη των αποφάσεων, κάτω από αυτές τις απαιτητικές συνθήκες σε αγώνες με υψηλή ένταση. Είχαμε δυσκολίες μεν κόντρα στους Go Ahead Eagles, αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο για να το συνηθίσουν τα παιδιά. Γι αυτό δουλεύουμε όμως σκληρά, για να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς. Θεωρώ πως είμαστε στον σωστό δρόμο για να τα καταφέρουμε».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ