Αλαφούζος: «Η UEFA προσπαθεί, υπάρχει διαφθορά»

 

Δηλώσεις στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχολιάζοντας την στάση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας όσον αφορά τις υποθέσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ανέφερε και το πρόβλημα που υπάρχει στην αστυνόμευση των γηπέδων.

Έπειτα από την συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους ιδιοκτήτες του Big-4, ο Γιάννης Αλαφούζος επιζητά από την UEFA να έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο για την καταπολέμηση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις δηλώσεις του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μεταξύ άλλων είπε ότι επικρατεί η διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου στην χώρα μας, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει με την συνεργασία όλων, δηλαδή ΕΠΟ, UEFA και Κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ’ όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη.

Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Η ιδιωτική ασφάλεια δεν μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, να εντοπίζει τα πλαστά εισιτήρια, δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους ταυτότητας αν δεν έχουμε αστυνομία.

Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα.

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA».//ΜΛ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ