Μαθήματα γεωγραφίας με γκολ… (tip)

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε κράτη από ολόκληρο τον κόσμο με την ελπίδα να πιάσουμε… αδιάβαστους τους “μπουκ”. Ειδικά εάν πρόκειται για εξωτικούς προορισμούς.

Το σημερινό παιχνίδια που έχουμε επιλέξει έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Αφρικής, με το Λεσότο να υποδέχεται το Μπενίν.

Και αν είστε από εκείνους που έχετε ακούσει έστω και λίγα πράγματα για τη φιλοξενούμενη ομάδα, ζήτημα είναι εάν γνωρίζουμε κατά που πέφτει το Λεσότο.

Σε αντίθεση με την κλασική εικόνα της Αφρικής που έχουμε στο μυαλό μας, είναι ένα ορεινό κράτος με χιόνια. Μάλιστα, το 80% της έκτασής του είναι πάνω από τα 1800 μέτρα, γι’ αυτό και διαθέτει σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο!

Το Λεσότο είναι ένα από τα τρία κράτη του κόσμου που είναι πλήρως περικυκλωμένα από μια άλλη χωρία. Συγκεκριμένα την Νότια Αφρική. Πληροφοριακά τα άλλα δύο πλήρως περίκλειστα κράτη του κόσμου είναι το Βατικανό και το Σαν Μαρίνο, μέσα στην Ιταλία.

Eπίσης, το 2004 ολοκληρώθηκε ένα πρότζεκτ δισεκατομμυρίων, το Lesotho Highlands Water Project που παρέχει νερό απο τα βουνά (φωτό) στην Νότια Αφρική.

Οπότε μέσα σε όλα αυτά ποντάρουμε σε ένα ματς όπου πιθανολογούμε να υπάρχουν γκολ εκατέρωθεν.//

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου | 15:00
Λεσότο – Μπενίν @ g/g (μ.ο. 2,30)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ