Το “Fly Athens” έρχεται στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού σταδίου

H συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα επί κοντώ σε δημόσιο δρόμο “Fly Athens 2024“, ο οποίος θα γίνει την Κυριακή (16/6) έγινε την Παρασκευή (14/6), σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο αγώνας έρχεται φέτος στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο ασημένιος πριν λίγα 24ωρα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, Εμμανουήλ Καραλής, ο συναθλητής του, εξάμετρος πρωταθλητής του επί κοντώ, Πιότρ Λίσεκ, η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Ελένη Πόλακ, και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ελένη Ζωντήρου.

Η Ελένη Ζωντήρου πήρε πρώτη τον λόγο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που συνδιοργανώνουμε αυτόν τον αγώνα φέτος σε ένα τόσο εμβληματικό χώρο. Δεν είναι απλά αγώνες, είναι ένα πάρτι, μια γιορτή του αθλητισμού, στην οποία είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε και θέλουμε παιδιά σαν τον Εμμανουήλ (σ.σ. Καραλή) να μας κάνουν περήφανους», δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στον Καραλή για την πρόσφατη επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, όσο και στους δύο άλλους πρωταθλητές που παραβρέθηκαν στο πάνελ.

Έπειτα, ο Εμμανουήλ Καραλής, που διοργανώνει το μίτινγκ, πήρε τον λόγο για να τονίσει πως νιώθει πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστεί στο δικό του μίτινγκ ως δευτεραθλητής Ευρώπης και να τονίσει πως ο πρώτος του στόχος είναι να ευχαριστηθούν όλοι τον αγώνα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω τους ανθρώπους αυτούς κοντά μου και θα είναι μια πάρα πολύ δυναμική διοργάνωση, που θα την ευχαριστηθούμε όλοι», είπε και έπειτα πρόσθεσε τα εξής σχετικά με το ότι θα αγωνιστεί μόλις λίγες μέρες μετά τον θρίαμβό του στη Ρώμη: «Νιώθω πάρα πολύ περήφανος και αυτό μου δίνει ένα πολύ μεγάλο boost για την ψυχολογία μου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά τον τραυματισμό μου, καθώς έχω χτυπήσει στο πόδι μου και αγωνίστηκα με πόνους. Θα ήθελα να μετά την Κυριακή και αφού θα έχω κάνει έναν ωραίο αγώνα, να έχω 1-2 μέρες με την οικογένειά μου να ξεκουραστώ και να συνεχιστεί η όλη προσπάθεια, μέχρι και τους Ολυμπιακούς».

Στη συνέχεια, ο Πολωνός πρωταθλητής Πιότρ Λίσεκ, που έχει μία αρκετά μεγάλη συλλογή μεταλλίων από διεθνείς διοργανώσεις, ενώ είναι στο club των εξάμετρων αλτών, θέλησε να τονίσει πως νιώθει πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του καλού του φίλου, Μανόλο, και πως θα συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά και πως απολαμβάνει τη φιλοξενία της οικογένειας Καραλή. Ο ίδιος τόνισε πως με τον Καραλή έχουν χτίσει μία σχέση τέτοια που τους επιτρέπει να είναι φίλοι έξω από τα στάδια, και μέσα στον αγώνα να είναι συναθλητές, να υπάρχει ευγενής άμιλλα και υγιής συναγωνισμός χωρίς να χαλάει η φιλία τους, πράγμα που τόνισε πως για τον ίδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Τέλος, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Ελένη Κλαούντια Πόλακ, που μετά τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης αλλά και λίγο καιρό μετά το 4.60μ που έκανε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, τόνισε τη χαρά τους που το συγκεκριμένο μίτινγκ θα έχει και αγώνα γυναικών που θα είναι επίσης στη silver κατηγορία του Continental tour, πήρε τον λόγο και τόνισε πως ο πρώτος στόχος της είναι να ευχαριστηθεί τον αγώνα της. Η ίδια, εξήγησε πως οι street αγώνες της αρέσουν πολύ καθώς είναι πιο χαλαρό το κλίμα και δεν είναι ακριβώς αγωνιστικός χώρος, γεγονός που κάνει ευκολότερο το να ευχαριστηθούν όλο τον αγώνα.

Ο αγώνας των γυναικών by Neptune Lines ξεκινά στις 16:00 ενώ ο αγώνας των ανδρών by Carrefour ξεκινά στις 19:00. Οι αγώνες θα προβληθούν ζωντανά από το ERTFLIX.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ