Το ΟΑΚΑ αλλάζει, ο στίβος αναβαθμίζεται

 

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Πατούλης, υπέγραψαν τη Προγραμματική Σύμβαση αντικατάστασης του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων -ταρτάν- σε όλα τα στάδια.

Ο στίβος πέρασε περίοδο μεγάλης κρίσης. Τώρα ήρθε η στιγμή να πανηγυρίσει. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου υπέγραψαν τη Προγραμματική Σύμβαση αντικατάστασης του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων -ταρτάν- σε όλα τα στάδια (Κεντρικός Στίβος, Κ1, Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ).

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

«Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε από τη πλευρά του: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι λειτουργικός μέτοχος στην αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μία μητρόπολη του αθλητισμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μίλησε για μία μέρα μεγάλης χαράς και επανέλαβε το πάγιο αίτημα να παραχωρείται δωρεάν το Ολυμπιακό Στάδιο για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων στίβου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εφόσον η ομοσπονδία επιθυμεί να το διοργανώσει στο ΟΑΚΑ.

Για να μπορέσει το στάδιο να παραμείνει υγιές, θα πρέπει να γίνει σπίτι του στίβου. Ο κλασικός αθλητισμός να αποτελέσει την κύρια χρήση του και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το υφυπουργείο να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Το σχέδιο για να γίνει το ΟΑΚΑ «σπίτι» του στίβου

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πρώτα από το κλειστό προπονητήριο το οποίο ήδη διαχειρίζεται ο ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα βοηθητικά στάδια Κ1 και Κ2.

Τμηματικά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης, προκειμένου να μη διακοπεί εντελώς η χρήση των εγκαταστάσεων και να υπάρχει τουλάχιστον ένα βοηθητικό για να εξυπηρετεί στις προπονήσεις των αθλητών. Σίγουρα θα δημιουργηθεί συνωστισμός και τα προγράμματα θα πιεστούν, όμως δε γίνεται διαφορετικά.

Το κεντρικό στάδιο είναι το τελευταίο στο οποίο θα γίνουν οι εργασίας για τον ελαστικό τάπητα. Ο λόγος είναι πως σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του στεγάστρου Καλατράβα και όσο αυτές θα τρέχουν δεν μπορεί να ξεκινήσει η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Γερανοί και άλλα βαριά μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και μόλις αυτή ολοκληρωθεί τότε θα πάρει σειρά ο ελαστικός τάπητας. Μάλιστα έχει γίνει η πρόταση να είναι γαλάζιος (όπως το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου).

Το συνολικό έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού (μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης) και της περιφέρειας Αττικής, σε μία επένδυση που θα ανέλθει στα 5,8 εκατ. ευρώ.

O ΣΕΓΑΣ ζήτησε το ΟΑΚΑ αποκλειστικά για τον στίβο
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Την αποκλειστική παραχώρηση στον ΣΕΓΑΣ του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ και των γύρων χώρων (Κ1, Κ2, κλειστό προπονητήριο, ξενώνες) για 49 χρόνια, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ζήτησε η πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου, Σοφία Σακοράφα, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η πρόταση κατατέθηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα (25/5) στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αφορμή την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, για την αντικατάσταση του συνόλου των ταρτάν του σταδίου. Ο κ. Αυγενάκης αναφορικά με το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, απάντησε ότι κάθε πρόταση καταγράφεται και αξιολογείται.

Ήρθε η στιγμή η Ελληνική σημαία να φτάσει ξανά στον υψηλότερο ιστό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ