Στο Piraeus Street Long Jump την Κυριακή ο Τεντόγλου

Δύο εβδομάδες μετά τον εκπληκτικό αγώνα του στη Ρώμη όπου αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται για ένα αγωνιστικό τεστ επί ελληνικού εδάφους.

Το Piraeus Street Long Jump στη δεύτερη συνεχόμενη εκδοχή αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι τα βλέματα αλλά και το κοινό μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους κατέχει το ρεκόρ του μίτινγκ καθώς πέρυσι ήταν ο νικητής του αγώνα με 8,24 μ. και φέτος θα επιδιώξει μια ακόμη καλύτερη επίδοση. 

Μεταξύ των αντιπάλων του Τεντόγλου είναι ο Βούλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ (8,12 μ.), ο Τσέχος Πετρ Μάιντλσμιντ (8,03 μ.), ο Γάλλος Έρβαν Κονατέ (8,12 μ.), ο Σέρβος Λάζαρ Άνιτς (8,15 μ.), ο Κροάτης Μάρκο Τσέκο (8,04 μ.), ο Βρετανός Τζέικομπ Φίνσαμ Ντιούκ (8,20 μ.), ο Τούρκος Νετσάτι Ερ, ενώ ο Αντώνης Στυλιανίδης (7,80 μ.) θα είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή του αγώνα.

Στο ίδιο μίτινγκ, λίγο πριν τον αγώνα των ανδρών, θα διεξαχθεί αγώνας μήκους γυναικών. Η Αντριάνα Γκόγκα είναι μια από τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν και θα αγωνιστεί με στόχο τα άλματα πάνω από τα 6,55 μέτρα. Στον αγώνα παρούσα θα είναι και η Μαρία Στεφανοπούλου (6,38 μ).

Από τις λίστες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς, περσινή νικήτρια του αγώνα από τη Σερβία με ρεκόρ 6,91 μ. και Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, «χάλκινη» στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με ρεκόρ 6,96 μέτρα. Παρούσα και πάλι η Αντζελίνα Τόπιτς (6,58 μ.) που πέρα από το ύψος όπου διαπρέπει είναι εξαιρετική και στο μήκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ