Στην Ελλάδα η Ντρισμπιώτη, κανονικά στις Ολυμπιακές Υποτροφίες (video)

 

Η “χρυσή” αθλήτρια του βάδην επέστρεψε περιχαρής και έτυχε θερμής υποδοχής στο “Ελ. Βενιζέλος”, ενώ το μεσημέρι η ΕΟΕ ανακοίνωσε ότι ήταν αναληθή τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν ήταν επιλαχούσα στο πρόγραμμα της ΔΟΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που την έχει εντάξει και στην ομάδα “Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι”:

“Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων που λανθασμένα αναφέρουν ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ λόγω ηλικίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να επισημάνει ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται.

Η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όπως και άλλοι αθλητές να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες. Αντίθετα αποκλείστηκαν όσοι είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς.

Επίσης η ΕΟΕ, παρέδωσε στην πρωταθλήτριά μας, το ποσό που πήραν όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήτοι 10.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι και ενταγμένη στην ομάδα (ή στη λίστα) των αθλητών που προτείνονται για χορηγία στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα συγχαρητήρια που της δώσαμε μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο, απάντησε με νόημα ως εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για όλα!» δείχνοντας το ήθος της για μία ακόμη φορά”.

Η άφιξη και οι δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο αεροδρόμιο “Ελ Βενιζέλος” παρουσία και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα:
 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ