Στεφανουδάκης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Δεν θα άλλαζα το ατύχημά μου!» (audio)

 

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στίβου ΑμεΑ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την εμπειρία του και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισίου αλλά και για το ατύχημά του, στο ενδεχόμενο να το άλλαζε αν μπορούσε.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Summer Times” με την Βίκυ Σπύρου και τον Νίκο Μοσχονά και μίλησε για τις στιγμές της χαρούμενης περιπέτειάς του στην “στέψη” του ως παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμεΑ στο ακόντιο.

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του για το Παρίσι, την μελλοντική του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, την καθημερινότητά του στον αθλητισμό, ενώ μίλησε και για το αν θα άλλαζε κάτι στην ζωή του, συγκεκριμένα από τη στιγμή του ατυχήματός του. Η απάντησή του; Αφοπλιστική!

Αναλυτικά η απάντησή του και όσα δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ “Summer Times”:

«Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αλλάξω κάτι. Πολλές φορές με ρωτάνε τα παιδιά από τα σχολεία αν θα ζητούσα από τον Θεό να αλλάξει το ατύχημα και να μην είμαι στο αμαξίδιο. Δεν ξέρω αν θα το έκανα. Πολλές φορές το κάνω εικόνα, αλλά νομίζω ότι όλο αυτό που εκπροσωπώ και αυτό που προσπαθώ να περάσω στα νέα παιδιά, στα σχολεία κτλ., με γεμίζει!

Είναι πολύ δύσκολο και ζόρικο να ζεις με αναπηρία. Αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά όμως είναι πολύ σημαντικό. Το χρειάζεται η κοινωνία! Το σκέφτομαι πολλές φορές αλλά εντάξει… είναι αυτό που είναι. Το έχω διαχειριστεί. Νομίζω έχω φτιάξει την ζωή μου τόσο ποιοτικά που δεν πρέπει να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ αν θα το άλλαζα. Άρα,  μπαίνω στο δίλλημα “τι θα άλλαζα”.

Δεν ξέρω αν αυτό που λέω κρύβει τεράστια δύναμη, νομίζω όμως ότι αυτό που εκπέμπω εγώ αυτή την στιγμή στα μικρά παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως προσφέρω πολύ περισσότερο στην κοινωνία έτσι, παρά από το να ήμουν ένας άνθρωπος που θα μπορούσα να περπατήσω».//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ