Ρώμη 2024: Εντός του Ολυμπιακού Σταδίου οι τερματισμοί σε βάδην και ημιμαραθώνιο

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης έχει ξεκινήσει, καθώς λίγα μόλις 24ωρα έχουν απομείνει για την έναρξη των αγώνων την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Οι αγώνες ουσιαστικά ξεκινούν μία ημέρα νωρίτερα με τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας την ημέρα μηδέν – όπως ονομάζεται- την Πέμπτη (6/7). Η διοργάνωση επιστρέφει για τρίτη φορά στην Ιταλία – η πρώτη το 1934 στο Τορίνο – και για δεύτερη στη Ρώμη για πρώτη φορά από το μακρινό 1974, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η ομάδα της Ιταλία διαθέτει ισχυρή ομάδα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, εκεί όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί του 1960, και οι διοργανωτές επέλεξαν φέτος να φέρουν και πάλι τους τερματισμούς σε ημιμαραθώνιο και βάδην εντός του κεντρικού σταδίου ώστε να αποτελέσουν μέρος του βασικού προγράμματος και να κερδίσουν το χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών.

Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα ξεκινήσουν την διαδρομή της στo κέντρο της πόλης και θα ακολουθήσουν μια εντυπωσιακή πορεία στη διάρκεια της οποίας θα περάσουν μπροστά από εμβληματικά μνημεία της πόλης. Οι αθλητές και αθλήτριες θα τερματίσουν στο Ολυμπιακό στάδιο διανύοντας 400 μ. εντός του στίβου.

Εντός του ιστορικού Foro Italico θα δοθεί η εκκίνηση των 20χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών. Οι αθλητές και αθλήτριες θα ακολουθήσουν κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου γύρω από το στάδιο Μαρμί κι έπειτα θα τερματίσουν εντός του Ολυμπιακού Σταδίου. Εκτός εγκατάστασης θα γίνουν οι απονομές στους νικητές και στις νικήτριες της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί επέλεξαν ένα χώρο εντός το Foro Italico, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο ώστε οι απονομές να γίνονται μπροστά στον κόσμο που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο. Οι μόνες απονομές που θα διεξαχθούν εντός της εγκατάστασης είναι αυτές του Ημιμαραθωνίου.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ