Πρεμιέρα του Run Greece στο Ηράκλειο την Κυριακή

Το RUN GREECE ξεκινά την Κυριακή, 7 Απριλίου από το Ηράκλειο για το 2024 με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για την πρώτη στάση της δημοφιλούς σειράς δρομικών αγώνων που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις σε όλης την Ελλάδα. Φέτος έχουν προστεθεί στο καλεντάρι νέοι σταθμοί (Ναύπλιο, Τρίκαλα και Πειραιάς), ενώ η αυλαία θα πέσει, όπως και πέρυσι, στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο εναρκτήριος αγώνας στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί στον ευρύτερο χώρο του Παγκρήτιου σταδίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την οδό Σπύρου Μουστακλή στη νότια πλευρά της εγκατάστασης

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης απευθύνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος είτε τρέχοντας είτε ενθαρρύνοντας και χειροκροτώντας τους δρομείς.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Λεωνίδας Τερζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης και Δημοτικής Αστυνομίας, Μανόλης Χαιρέτης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης και ο β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιάκωβος Πετσούλας.

Συμμετείχαν επίσης, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού του RUN GREECE, Γιώργος Μαρκαντώνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ, Μάρκος Καλούδης..

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών σε 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μ. για παιδιά έχει φτάσει τις 1.667 και ο μεγάλος στόχος είναι να ξεπεραστούν οι περσινές 3.000 εγγραφές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης έκαναν λόγο για ένα μεγάλο γεγονός που ενώνει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό:

«Το RUN GREECE αποτελεί θεσμό για το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και το αθλητικό δρομικό κίνημα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας, που πάντα συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων».

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Γιάννης Τσαπάκης και Δημοτικής Αστυνομίας Μανόλης Χαιρέτης τόνισαν: «Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, το RUN GREECE επιβεβαιώνει τη θέληση των πολιτών για άθληση, κάτι που αποτελεί και για εμάς προτεραιότητα. Στο RUN GREECE σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή. Κι αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται».

Ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στην Κρήτη, στο Ηράκλειο την εξαιρετική αθλητική ομαδική εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν.

Το RUN GREECE αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας αθλητικό γεγονός. Ο ΣΕΓΑΣ θα είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας που φέρνει στο επίκεντρο το σύνολο των φορέων που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, εύχονται σε όλους καλή επιτυχία!».

Ο β΄αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας υπογράμμισε: «Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε μεγάλη ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια.

Οι αγώνες RUN GREECE μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα, αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους της ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές της πόλης και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς.

Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Σύνθημα μας είναι να γεμίσουμε τους δρόμους με χαμόγελα. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα».

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ έκαναν ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του ΟΛΗ, του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, τους φορείς της εκπαίδευσης και τους κριτές κλασικού αθλητισμού για τη σημαντική συνδρομή τους στην επιτυχή έκβαση των αγώνων.

Εξάλλου, σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Το Ηράκλειο για άλλη μια χρονιά υποδέχεται το RUN GREECE, μια αθλητική διοργάνωση, που σηματοδοτεί ότι κάθε αγώνας, αθλητικός ή στον τομέα της καθημερινής μας ζωής, προϋποθέτει τη συνεργασία και την στοχοπροσήλωση στο σημείο του τερματισμού.

Ειδικά, οι αγώνες δρόμου RUN GREECE, έχουν, πλέον, καθιερωθεί ως μια αθλητική διοργάνωση, που αγκαλιάζεται από τις νέες και τους νέους του τόπου μας, αλλά και από ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι μέσα από μια διαδρομή στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, αισιοδοξίας, δύναμης, προσπάθειας και αγάπης για τη ζωή.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα. Στους χιλιάδες συμμετέχοντες ευχόμαστε κάθε επιτυχία, με τη βεβαιότητα ότι και φέτος θα απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του RUN GREECE».

Η γιορτή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Την παραμονή του αγώνα, το Σάββατο 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή του στίβου της Κρήτης με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης όπου θα τιμηθούν οι Πανελληνιονίκες και οι προπονητές τους για τις επιτυχίες τους το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ