Παγκόσμιο Στίβου U20: 13η σε μετάλλια η Ελλάδα

 

Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στο Κάλι της νοτιανατολικής Κολομβίας, η αποστολή της χώρας μας συγκέντρωσε δύο μετάλλια, ενώ κατέλαβε δύο φορές τη τέταρτη και μία την πέμπτη θέση.

Το 19ο πρωτάθλημα Παγκοσμίου Στίβου U20 ολοκληρώθηκε. Εκεί βρέθηκαν περισσότεροι από 1.500 νεαροί αθλητές και αθλήτριες από 145 διαφορετικές χώρες. Οι αθλητές του ΣΕΓΑΣ είχαν εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση και κατέκτησαν τη 13η θέση ανάμεσα σε 34 χώρες με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) στη σφυροβολία με ατομικό ρεκόρ 79,11 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η Αρετή Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στη δισκοβολία 54,48 μέτρα, επίσης ατομικό ρεκόρ. Τη τέταρτη θέση κατέκτησαν ο Δημήτρης Παυλίδης (Αίας Κιλκίς) στη δισκοβολία και ο Νίκος Πολυχρονίου (ΑΕΚ) στη σφαιροβολία. Η Πολυνίκης Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κέρδισε την πέμπτη θέση στα 200 μέτρα.

Πρώτη σε μετάλλια ήταν οι ΗΠΑ με 7 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα, ενώ δεύτερη η Τζαμάικα με 6 χρυσά, 7 ασημένια, 3 χάλκινα και τρίτη η Αιθιοπία με 6 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ