Νέο φετινό ρεκόρ για την Στεφανίδη

Έναν ακόμη καλό αγώνα σημείωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στην Αμερική. Η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ ξεπερνώντας τα 4,64 μ. επίδοση με την οποία πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε μέρος σε αγώνες στο Σιάτλ και έδειξε ότι η προετοιμασία της για τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις της χρονιάς είναι σε καλό δρόμο. Η αθλήτρια που προπονείται με τον Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,45 μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, ενώ το ίδιο έγινε και στα 4,55 μέτρα. Στα 4,64 μ. χρειάστηκε να κάνει και τις τρεις προσπάθειες για να το ξεπεράσει και στην συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,73 μ., ύψος στο οποίο έδειξε ότι είναι ικανή να περάσει και πάλι σύντομα.

Η 33χρονη πρωταθλήτρια μας μοιράστηκε την πρώτη θέση στο μίτινγκ τμε την Χάνα Μολ που ξεπέρασε επίσης τα 4,64 μέτρα. Προηγούμενο φετινό ρεκόρ για την Στεφανίδη ήταν τα 4,63 μ. που είχε σημειώσει στο Κολοράντο.

Στην Αμερική αγωνίστηκε και η Δάφνη Λαβασά όπου πήρε σε αγώνες στη Βοστόνη και κατέλαβε τη 12η θέση στα 3.000 μ. με 9.21.92. Με την επίδοση αυτή βελτίωσε κατά πολύ το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 9.25.04 και το είχε σημειώσει πέρυσι.

Ο Κώστας Ζάλτος ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά, αφού ήταν νικητής στο βαρύ όργανο σε αγώνες στη Μινεσότα με βολή στα 24,06 μέτρα. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που ξεπερνά τα 24,00 μέτρα. Δεύτερος πίσω από τον Ζάλτο ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Άγγελος Μαντζουράνης με 22,05 μ., που επίσης έκανε έναν πολύ καλό αγώνα.//A.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ