Νέα ρεκόρ για Εμμανουηλίδου και Πεσιρίδου (video)

 

Η αθλήτρια ης Κατερίνας Αλεξοπούλου τερμάτισε στην τρίτη θέση με το εκπληκτικό 7.30  στον τελικό των των 60 μ. στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, ενώ η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε στην τρίτη θέση στον τελικό των 60 μ. εμπ. στο μίτινγκ του Βελιγραδίου με 8.18, βελτιώνοντας την κορυφαία της ατομική επίδοση. 

Παρά τις τρεις άκυρες εκκινήσεις στον τελικό των των 60 μ. στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει με εντυπωσιακό τρόπο. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε στην τρίτη θέση με το εκπληκτικό 7.30 και έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της. Η 20χρονη παρά τις τρεις ανακλήσεις δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία επίδοση, που θα την ανεβάσει και στο ράνκινγκ, στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Η αθλήτρια ης Κατερίνας Αλεξοπούλου συνέχισε με εντυπωσιακό τρόπο τις εμφανίσεις της, αφού είχε προηγηθεί στο τέλος Ιανουαρίου το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Μεσογειακών Χωρών Κ23 με 7.37. Στον προκριματικό του αγωνίσματος η αθλήτρια είχε τερματίσει στην πρώτη θέση της σειράς της με 7.41. Η Εμμανουηλίδου θα ταξιδέψει αύριο για την Αθήνα, όπου θα παραμένει για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το 7.30 είναι η ένατη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, την οποία κατέχουν ακόμη η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Εύη Νεσούδη. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Άσερ Σμιθ με 7.13 και δεύτερη η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 7.27 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πρόσθεσε στο ενεργητικό της δύο γρήγορες κούρσες και πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ της χρονιάς. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε στην τρίτη θέση στον τελικό των 60 μ. εμπ. στο μίτινγκ του Βελιγραδίου με 8.18, ενώ νωρίτερα στον προκριματικό βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 8.12.

Η έμπειρη αθλήτρια έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, όπου θα διεκδικήσει έναν ακόμη γρηγορότερο χρόνο. Η αθλήτρια είναι εντός πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, ενώ η σημερινή παρουσία της έδωσε πολύτιμους βαθμούς και για το Παγκόσμιο του ανοιχτού. Νικήτρια της κούρσας ήταν η Γκρέτα Κερέκες από την Ουγγαρία με 8.07 και δεύτερη η Κύπρια Δάφνη Γεωργίου με 8.11.

Στην ίδια διοργάνωση ο Πέτρος Χατζίου αγωνίστηκε στο επί κοντώ και κατέλαβε την τέταρτη θέση με άλμα στα 5,30 μέτρα.//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ