Καραλής: «Υπήρχε προπονητής που μου έλεγε οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου»

 

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις ρατσιστικές συμπεριφορές που ήρθε αντιμέτωπος σαν έφηβος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ” και αναφέρθηκε στις ρατσιστικές συμπεριφορές από προπονητή και συμμαθητές που ήρθε αντιμέτωπος ως παιδί, αλλά και στο πως αντέδρασε εκείνος και η μητέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό»

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο»

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ