Ιστορία έγραψε στη Ρώμη ο Ινγκεμπρίγκτσεν

Κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ, που θα καταρριφθεί πολύ δύσκολα, είναι από το βράδυ της Τετάρτης (12/6) ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 23 ετών, ο Νορβηγός δρομέας έγινε ο μοναδικός αθλητής στα χρονικά με τρία διαδοχικά “νταμπλ” στα 1.500 και στα 5.000 μέτρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κατά την διάρκεια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στίβου, που ολοκληρώθηκε στην Ρώμη, ο Ινγκεμπρίγκτσεν κυριάρχησε και στα δύο αγωνίσματα, με αποτέλεσμα να μετρά έξι χρυσά μετάλλια στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο νεαρός πρωταθλητής έφθασε άνετα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 1.500 μέτρα, καθώς τερμάτισε σε τρία λεπτά, 31 δευτερόλεπτα και 95 εκατοστά, αφήνοντας πίσω του, τον Βέλγο, Γιοσέμ Βερμιούλεν (3:33.30) και τον Ιταλό, Πιέτρο Αρέζε (3:33.34).

Σημειώνεται ότι στον πίνακα με τα χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Ινγκεμπρίγκτσεν, ξεπέρασε τον Βρετανό Μο Φάρα και τον Γερμανό, Χάραλντ Σμιντ, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ στην κορυφή, βρίσκεται η Κροάτισσα δισκοβόλος, Σάντρα Πέρκοβιτς με επτά χρυσά μετάλλια.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ