Έτοιμος για νέες… πτήσεις ο Καραλής

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής προετοιμάζεται για το μίτινγκ του επί κοντώ στην Ουψάλα μετά την εξαιρετική του παρουσία στην Καρλσρούη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής άνοιξε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στην Καρλσρούη κάνοντας εξαιρετικό αγώνα με άλμα στα 5,83 μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και παράλληλα να έχει βρει τα πατήματα του υπό την προπονητική καθοδήγηση του πατέρα του, Χάρη Καραλή.

Ο 24χρονος θα αγωνιστεί αύριο στο μίτινγκ της Ουψάλα στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, προκειμένου να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να διεκδικήσει νέα ρεκόρ. Ο τέταρτος ολυμπιονίκης του Τόκιο θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό.

O οικοδεσπότης και διοργανωτής Μόντο Ντουπλάντις κάνει ντεμπούτο μπροστά στους συμπατριώτες του με στόχο επιδόσεις πάνω από τα 6,00 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Αμερικανών Σαμ Κέντριξ και Λάιτφουτ, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 5,82 μ. και 5,83 μ., αντίστοιχα.

Ο Καραλής με το 5,83 μ. έγινε ο κορυφαίος αθλητής φέτος στην Ευρώπη (δεύτερος στον κόσμο) και πέτυχε τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό κλειστού και Παγκόσμιο ανοιχτού. Παράλληλα έβαλε τις βάσεις διάκρισης στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο αθλητής έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό κλειστό με καλύτερη ανάμνηση την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκόβη.

Ο αθλητής μετά την Ουψάλα θα αγωνιστεί σε δύο μίτινγκ στην Πολωνία, στο Τορούν στις 8 Φεβρουαρίου και στην πόλη Λοτζ στις 12 Φεβρουαρίου.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ