Εκτός αγώνων για 1.5 χρόνο η Σόντερς

 

Η Ασημένια Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας του Τόκιο, τιμωρήθηκε με 18μηνη εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς συμπλήρωσε τρία no-show, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ.

Με δήλωση που έκανε την Τετάρτη (15/3), η USADA ανέφερε πως «Η συσσώρευση τριών no-show μέσα σε μια περίοδο 12 μηνών συνιστά παραβίαση κανόνα σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της USADA και τους Παγκόσμιους Κανόνες Αντιντόπινγκ του Στίβου. Η 18μηνη περίοδος μη επιλεξιμότητας της Ρέιβεν Σόντερς ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου 2022, την ημερομηνία του τρίτου no-show».

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα της Αμερικανίδας από εκείνη την ημερομηνία έχουν επίσης αποκλειστεί. Θα χάσει το πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου των Η.Π.Α. τον Ιούλιο καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Αύγουστο, αλλά θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους.

Η 26χρονη, η οποία τερμάτισε πίσω από την Κινέζα Γκονγκ Λιτζιάο στο Τόκιο, απάντησε στην τιμωρία με μια ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας, «ως βετεράνος σίγουρα έπρεπε να τα είχα πάει καλύτερα και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου.

Δεν βρέθηκα θετική σε ουσία και πέρασα από έλεγχο ξανά μετά από κάθε χαμένη μου εξέταση. Πάντα ήμουν υπέρμαχος του καθαρού αθλητισμού…»//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ