Αργυρό για τον Κωνσταντινίδη, χάλκινος ο Ζησίδης

Τα πρώτα της μετάλλια με τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη, στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών F32, κατέκτησε η ελληνική αποστολή, στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Κόμπε.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με βολή στα 10.10μ. (καλύτερη εφετινή) στην τελευταία του προσπάθεια, κατέλαβε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, μια θέση πιο πάνω από το περυσινό παγκόσμιο του Παρισιού. Με τον Δημήτρη Ζησίδη να ακολουθεί και με βολή στα 9.52μ., να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε, ο Αλεξέι Τσούρκιν (αγωνίζεται ως ουδέτερος) με βολή στα 11.04μ.

Ακόμη ένας Έλληνας αθλητής πλασαρίστηκε στην 6άδα. Στον τελικό της σφαίρας, στην κατηγορία F20 ο Στράτος Νικολαϊδης κατετάγη 5ος με βολή στα 15.02μ. πέτυχε την καλύτερη του εφετινή επίδοση, στην τελευταία του προσπάθεια. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Μοχάμεντ Ζολκέφλι με βολή στα 17,43μ., που αποτελεί νέο ρεκόρ Αμερικής. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Σοάν Μεϊσονιέ με 15.92μ. και το χάλκινο ο Κόγκο Βιγιάλμπα από τον Ισημερινό με 15.80μ. (καλύτερη εφετινή επίδοση).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ