Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα» (video)

Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον τελικό, τονίζοντας πως τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας επηρέασαν άπαντες στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επεσήμανε πως ελπίζει αυτό το μετάλλιο να δώσει μια χαρά στους Έλληνες.
Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μας μας άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μία χαρά στην Ελλάδα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα.

Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας.

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, τα παιδία της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ