Το δράμα του «Μαραντόνα» του Αιγάλεω

 

Η απαγωγή του νεαρού ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας Γιάννη Τσατσάνη και η δολοφονία του από τους απαγωγείς του, συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1990.

Ο «Μαραντόνα» του Αιγάλεω παγιδεύτηκε από συγγενείς και φίλους του και τελικά έχασε τη ζωή του, παρότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να απελευθερωθεί.

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαρτίου 1990, όταν ο 17χρονος Ρομά πείστηκε να ακολουθήσει τους φίλους του Κώστα Σπινάρη και Δημήτρη Αγαπητό στο Σχιστό, προκειμένου να βρει το ραδιοκασετόφωνο που είχε κλαπεί από το αυτοκίνητό του.

Η «παγίδα» είχε στηθεί από τους δικούς του ανθρώπους. Εκείνους που εμπιστευόταν περισσότερο από κάθε άλλον. Ήταν αδύνατον ο «Μαρσελίνο» – όπως τον αποκαλούσαν στο Αιγάλεω – να αποφύγει το μοιραίο λάθος.

Ο Αγαπητός και ο Σπινάρης γνώριζαν ότι προερχόταν από εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ηλεκτρικών ειδών. Ο στόχος τους ήταν ξεκάθαρος…

Να απαγάγουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο της περιοχής και να ζητήσουν λίτρα για την απελευθέρωσή του. Πίστευαν πως τα είχαν οργανώσει όλα τέλεια.

Σε ερημικό σημείο στο Σχιστό γίνεται η επίθεση στο τσιγγανόπουλο από τους Γρυπαίο, Σκαφτούρο και Λαζάρου, με τους Σπινάρη και Αγαπητό να φεύγουν τρέχοντας, αφήνοντας μόνο και απροστάτευτο τον Τσατσάνη.

Μόλις είχε ξεκινήσει το δράμα του «Μαρσελίνο» που πολλοί υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα ότι ήταν σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που δεν πρόλαβε να δείξει την αξία του.

150.000.000 δραχμές ζητούσαν οι απαγωγείς για να τον απελευθερώσουν. Αμέτρητες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους με τον πατέρα του Γιώργο. Τεράστιο ποσό, που ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν διαπίστωσαν ότι η οικογένεια Τσατσάνη αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα λίτρα και με το φόβο ότι τους είχε αναγνωρίσει ο απαχθέντας, αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν, οδηγώντας τον σε ένα μαντρί στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Στις 19 Ιουνίου 1990 ο κτηνοτρόφος Χρήστος Αγαθής εντόπισε στο μαντρί του το σημείο που είχε θαφτεί ο Γιάννης Τσατσάνης. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Οι εκτελεστές του ήταν από τους πρώτους που προσποιήθηκαν ότι αναζητούσαν τον «Μαρσελίνο» και απειλούσαν με βαριά τιμωρία τους… απαγωγείς του. Οι λεπτομέρειες όμως τους πρόδωσαν, με επακόλουθο να αποκαλυφθεί το σατανικό σχέδιό τους και να συλληφθούν.

Με τη βεντέτα προ των πυλών, ξεκίνησε η δίκη τους τον Νοέμβριο του 1990. Όπως αναμένονταν καταδικάστηκαν όλοι, ενώ στους Σπινάρη και Γρυπαίο επιβλήθηκε θανατική ποινή, παρότι είχε καταργηθεί δια νόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ