Παγκόσμια πρωτοτυπία με δύο ζευγάρια διδύμων στην ίδια ομάδα!

 

Το ertsports.gr “ταξίδεψε” στο νησί της Λήμνου και συνάντησε ένα σπάνιο… φαινόμενο στον χώρο του αθλητισμού. Σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο Α’ τοπικό της περιοχής, αγωνίζονται δύο ζευγάρια διδύμων!

Ο Ηρακλής Ατσικής, που έχει καταφέρει στο παρελθόν να εξασφαλίσει άνοδο στην παρελθοντική Δ’ Εθνική, δίχως να αγωνιστεί λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχει καταγράψει μία παγκόσμια πρωτοτυπία στον χώρο του αθλητισμού.

Η ομάδα από το κεφαλοχώρι της Λήμνου έχει στο ρόστερ της τέσσερις ποδοσφαιριστές που δε συναντά κανείς εύκολα σε ένα αθλητικό σωματείο. Ο Δημήτρης και ο Φώτης Κρίκης είναι δίδυμα αδέρφια και αγωνίζονται στον Ηρακλή από την ηλικία των 15 ετών. Στα 34 τους, πλέον, αποτελούν τη σημαία της ομάδας και κλήθηκαν φέτος να μείνουν… άναυδοι, τόσο αυτοί, όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι της ομάδας με δύο προσθήκες ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι εντάχθηκαν στην ομάδα της Ατσικής, ο Ορέστης και ο Τάσος Κανταράς, που αποτελούν δίδυμα -διζυγωτικά- αδέρφια. Άπαντες στην ομάδα, εντυπωσιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως οι δύο νέοι ποδοσφαιριστές είναι εξίσου δίδυμοι. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως ο Δημήτρης (Κρίκης) αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, όπως και ο Τάσος (Κανταράς), ενώ ο Φώτης (Κρίκης) αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Ορέστης (Κανταράς) καλύπτει το αριστερό. Δύο ζευγάρια διδύμων, λοιπόν, αγωνίζονται σε αντίστοιχες θέσεις και απαρτίζουν μέλη της βασικής σύνθεσης στο σύνολο του Κώστα Ψιρούκη (προπονητής).

Το ertsports.gr ήρθε σε επικοινωνία και με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που μας εκμυστηρεύτηκαν το σπάνιο χαρακτηριστικό της ομάδας τους. Ο Δημήτρης και ο Φώτης Κρίκης αποτελούν σημαντικές… σελίδες στην ιστορία της ομάδας και μας εκμυστηρεύτηκαν πως υπάρχουν άλλα δύο αδέρφια τους που αγωνίζονταν, με τον έναν εξ αυτών να έχει αποσυρθεί. Αμφότεροι, τόνισαν πως ο Ηρακλής πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα του νησιού και τα αδέρφια αποτέλεσαν τους ανθρώπους που… κράτησαν την ομάδα. Η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο αποτελεί το χόμπι της καθημερινότητάς τους, την οποία περνούν και ως ελεύθεροι επαγγελματίες (αμφότεροι ελαιοχρωματιστές).

Ο Ορέστης και ο Τάσος Κανταράς αποτέλεσαν την… πηγή της ενημέρωσης στην Ατσική. Το γεγονός πως είναι διζυγωτικά αδέρφια, δεν αποκάλυψε εξ αρχής την ιδιαιτερότητα της ομάδας. Όπως επισήμανε ο Ορέστης στο ertsports.gr: «Συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε δύο ζευγάρια διδύμων μία ημέρα που είχαμε μαζευτεί για καφέ με την ομάδα. Έτυχε να το αναφέρει ο Δήμος (σ.σ Μανουσάκης) και στην αρχή δεν καταλάβαμε πόσο σπάνιο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί έτυχε δύο ζευγάρια διδύμων να έχουν επιλέξει το ίδιο άθλημα ως χόμπι και την ίδια ομάδα για να αγωνιστούν».

Ο Τάσος αναφέρθηκε αρχικά στην αντίδραση των συμπαικτών τους, όταν το έμαθαν, λέγοντας: «Όταν έμαθαν οι συμπαίκτες μας πως είμαστε και εμείς δίδυμοι, στην αρχή νόμιζαν πως τους κοροιδεύαμε» και ο Ορέστης συμπλήρωσε: «Η είδηση αυτή προκάλεσε κυρίως ενθουσιασμό και έπειτα γέλιο με τα αστεία που ακολούθησαν στη συνέχεια…». Αμφότεροι, όπως και οι Δημήτρης και Φώτης, αλλά και άπαντες οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, «βλέπουν σαν χόμπι το ποδόσφαιρο, γιατί τους γεμίζει την ημέρα ευχάριστα και ξεφεύγουν από την καθημερινότητα». Από την πλευρά του, ο Ορέστης εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος τα πρωινά, σε μία εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα και έχει υποκατάστημα στη Λήμνο. Ο Τάσος βρίσκεται πιο κοντά στον χώρο του αθλητισμού, καθώς είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και δουλεύει τόσο σε γυμναστήριο, όσο και σε ακαδημίες ποδοσφαίρου ως προπονητής.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ηρακλής Ατσικής έχει στη βασική του σύνθεση ανά παιχνίδι το 36,36% από ποδοσφαιριστές που βρίσκουν πιο εύκολα τη χημεία μεταξύ τους, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι. Μάλιστα, αυτό το 36,36% συναντάται σε θέσεις που είναι κομβικές, τόσο για το ανασταλτικό, όσο και για το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας τους. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία, λοιπόν, περνάει από τη χώρα μας και το όμορφο νησί της Λήμνου!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ