Ζιντσένκο: «Αν με καλέσουν θα πάω να πολεμήσω στην Ουκρανία»

Ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ υποστηρίζει ότι εάν τον καλούσαν, θα επέστρεφε στην Ουκρανία για να πολεμήσει υπερασπιζόμενος τη χώρα του.

Ο 27χρονος έχει ήδη δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες για να βοηθήσει όσους επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ερωτηθείς από το BBC εάν θα απαντούσε σε μια κλήση, ο Ζιντσένκο είπε: «Νομίζω ότι είναι μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα πήγαινα».

Είπε ότι αρκετοί από τους πρώην φίλους του στο σχολείο είχαν ήδη ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό.

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόσφατα ήμασταν στο ίδιο σχολείο, παίζαμε στην παιδική χαρά ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τώρα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας. Ειλικρινά, είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι υπέγραψε αυτή την εβδομάδα νομοσχέδιο για τη μείωση της ηλικίας επιστράτευσης σε 25 από 27 χρόνια.

Ο Ζιντσένκο ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρωσία με την Ούφα πριν πάει στη Μάντσεστερ Σίτι το 2016 όπου κέρδισε τέσσερις τίτλους Premier League. Είπε ότι έχει ελάχιστη επαφή με τους πρώην Ρώσους συμπαίκτες του:

«Από την εισβολή πραγματικά λίγοι μου έχουν στείλει μηνύματα και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γιατί δεν φταίνε αυτοί», τόνισε. «Δεν μπορώ να τους πω, “Παιδιά, να διαμαρτυρηθείτε”, γιατί ξέρω ότι μπορούν να τους βάλουν στη φυλακή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ