Ζαγαρίτης: «Στην Ιταλία έμαθα πώς να παίζω την αμυντική φάση»

 

Ο αριστερός μπακ βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πάρμα. Στην ομάδα βρίσκεται και ο βιονικός… Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Σε δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου,  μία μέρα πριν την αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Μπάρι (19/10, 19:00), αναφέρθηκε τόσο στην έως τώρα εμπειρία του στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όσο και στις διαφορές ιταλικών και ελληνικών ομάδων.

Για την πορεία του στην Ιταλία είπε:

«Είμαι στη διάθεση του προπονητή, είμαι πάντα 100% στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι έτοιμος να μπω όταν το ζητήσει ο προπονητής. Και δεν με ενδιαφέρει να παίξω μπακ ή εξτρέμ, το ίδιο είναι για μένα. Είμαι επαγγελματίας και παίζω ως μπακ εδώ και 3-4 χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είμαι σχεδόν δύο χρόνια στην Ιταλία, σε αυτή την περίοδο έχω μάθει πολλά πράγματα. Και προσπαθώ να κάνω το κομμάτι μου όταν μπαίνω. Περιμένω τη στιγμή μου. Πέρυσι είχα και την εθνική, χρησιμοποιήθηκα πολύ. Δουλεύω καλά εδώ, όταν ο προπονητής μου ζητάει να μπω, μπαίνω και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο».

Για τις διαφορές μεταξύ του ελληνικού και ιταλικού ποδοσφαίρου:

«Εδώ στην Ιταλία οι σύλλογοι είναι πολύ οργανωμένοι, δεν μας λείπει τίποτα. Ούτε στον Παναθηναϊκό είχα κανένα πρόβλημα, είναι μεγάλος σύλλογος. Η διαφορά όμως έγκειται ακριβώς στην οργάνωση των συλλόγων. Στην Ιταλία έμαθα πώς να παίζω την αμυντική φάση. Μόλις έφτασα μου ζήτησαν να το μάθω αυτό. Στον Παναθηναϊκό ήμουν περισσότερο επιθετικός και λιγότερο αμυντικός. Εδώ στην Ιταλία έχω αλλάξει».

 

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ