Υποχρεωτική η μονόχρωμη εκτός έδρας εμφάνιση από τη σεζόν 2024-25!

 

Για τους νέους στιλιστικούς κανόνες ενημερώθηκαν οι ομάδες της Serie A. Θα είναι προαιρετική η τήρησή τους για αρχή, ενώ υποχρεωτικό χαρακτήρα θα λάβουν από τη μεθεπόμενη χρονιά.

Η διοργανώτρια αρχή του Ιταλικού πρωταθλήματος, αποφάσισε την εισαγωγή νέου κανονισμού αρχικά από την επόμενη σεζόν 2023-24 ως προαιρετική, ενώ από τη σεζόν 2024-25 θα λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “calcioefinanza”, οι ομάδες θα πρέπει να φορούν μονόχρωμες εμφανίσεις στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχει μπέρδεμα όσον αφορά στις φανέλες τον ποδοσφαιριστών. Επίσης, θα πρέπει να έχουν τρεις εμφανίσεις τερματοφυλάκων (τώρα είναι δύο) και θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές των υπόλοιπων παικτών.

Επίσης μια ακόμη αλλαγή που αποφασίστηκε, αφορά στο «άρθρο 10» , το οποίο σχετίζεται με τα διακοσμητικά στοιχεία που φέρουν οι εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το εθνόσημο, το όνομα, το ψευδώνυμο ή τη συντομογραφία της ομάδας ή ένα σύμβολο αφορά το εν λόγω κλαμπ. Τα στοιχεία αυτά, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν γράμματα, αριθμούς ή συνδυασμούς των δύο, ενώ θα απαγορεύεται να αντιπροσωπεύουν ή να ανακαλούν με οποιονδήποτε τρόπο μάρκες ή και εμπορικά προϊόντα.//

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ