Υπέβαλε την υποψηφιότητά της για το Μουντιάλ η Σαουδική Αραβία

 

Η χώρα της Μέσης Ανατολής κατέθεσε πρόταση υποψηφιότητας για να αναλάβει την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034, με επιστολή της στη FIFA.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι έκανε το δεύτερο βήμα για να υποβάλει πρόταση υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, καταθέτοντας σήμερα (9/10) μια επιστολή προθέσεων για τη φιλοξενία της διοργάνωσης στη FIFA.

«Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2034 και αυτή η επίσημη υποβολή συνεχίζει το ταξίδι μας για να κάνουμε τα όνειρα του λαού μας πραγματικότητα», δήλωσε ο Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας (SAFF).

«Είμαστε εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην υποβολή της πιο ανταγωνιστικής πρότασης που θα βοηθήσει επίσης να ενωθεί ο κόσμος μέσω του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Η SAFF ανέφερε, μετά από τη δήλωση της πρόθεσής της την Τετάρτη ((4/10) να υποβάλει πρόταση για το τουρνουά, «περισσότερες από 70 Ομοσπονδίες μελών της FIFA από διάφορες ηπείρους έχουν δεσμευτεί δημόσια για την υποστήριξή τους στο Βασίλειο.»

Την περασμένη εβδομάδα, η FIFA πρόκρινε το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία ως οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030-απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί στο Συνέδριό της τον επόμενο χρόνο-, με την Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη να φιλοξενούν τους εναρκτήριους αγώνες για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα του τουρνουά.//Μ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ