Τσέφεριν: «Πρόβλημα η ασφάλεια των elite διαιτητών στην Ελλάδα»

 

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απάντησε στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναφορικά με τους ορισμούς στα ντέρμπι της νέας Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, έστειλε επιστολή στον Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας την άδεια της UEFA για ορισμό elite διαιτητών στα μεγάλα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος. Ο Σλοβένος δεν απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά ούτε και το αποδέχθηκε. Μάλιστα, τόνισε πως θα υπάρξει μεταγενέστερα απόφαση, μαζί με τον αρχιδιαιτητή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Ρομπέρτο Ροζέτι. Πάντως, ο βασικός προβληματισμός που υπάρχει στη Νιόν, με βάση όσα αναφέρονται στην απάντητικη επιστολή, αφορά την ασφάλεια των διαιτητών.

Αναλυτικά η επιστολή του Αλεξάντερ Τσέφεριν:

«Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου.

Πρώτα και κύρια θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση για τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που είχαμε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη συνεχή σου συμμετοχή στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζεις.

Είναι προφανές ότι γνωρίζεις καλά τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή μας να παύσουμε να στέλνουμε προς το παρόν διαιτητές Elite και κατηγορίας Α προκειμένου να διευθύνουν τους αγώνες της Super League 1. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία καθώς κατανοούμε τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις καθημερινές λειτουργίες. Παρ΄όλα αυτά, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική του ακεραιότητα.

Λαμβάνουμε το ζήτημα αυτό σοβαρά υπόψη μας και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τον Αρχιδιαιτητή μας, κ. Ρομπέρτο Ροζέι, προκειμένου να αντιληφθούμε συνολικά την κατάσταση. Η εξειδίκευσή του θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την πολύπλοκη φύση των ζητημάτων.

Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να σου δώσουμε μια σαφή και επακριβή απάντηση, το οποίο και θα πράξουμε αμέσως μόλις λάβουμε σχετική καθοδήγηση από το τμήμα διαιτησίας μας.

Εκτιμούμε την υπομονή σου και τη συνεργασία σου επί του θέματος

Με εκτίμηση Αλεξάντερ Τσέφεριν».//Α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ