Τσέφεριν: «Φεύγω κουρασμένος από μάχες όπως εναντίον της Covid-19 και ευρωπαϊκής Super League»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε στη σλοβενική εφημερίδα «Delo» ότι η απροσδόκητη ανακοίνωσή του να αποχωρήσει από τη θέση το 2027, μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, οφείλεται στην κούραση και στη θέση του ότι δεν είναι καλό να «κρατάς» μία καρέκλα όλη την ζωή.

«Πριν από λίγους μήνες συνειδητοποίησα ότι τις Δευτέρες, όταν επιστρέφω στην Ελβετία (έδρα της UEFA), μερικές φορές με πιάνει το στομάχι μου και νιώθω κουρασμένος. Είπα στον εαυτό μου: “σκέψου πώς να συνεχίσω”», εξήγησε ο Σλοβένος, ο οποίος υπηρετεί. την τρίτη του θητεία, στην οποία εξελέγη για πρώτη φορά το 2016 και επανεξελέγη το 2019 και το 2023.

«Κουράστηκα να πολεμώ την πανδημία της Covid-19, δύο πολέμους, έργα χωρίς νόημα όπως η ευρωπαϊκή Super League και διάφορες ηθικές αρχές που σου ρίχνουν κορμούς κάτω από τα πόδια», είπε ο Τσέφεριν.

Με το τελευταίο αναφέρθηκε, αν και χωρίς να πει το όνομα, στον Κροάτη Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του στην UEFA τον Ιανουάριο λόγω των διαφωνιών του με τον Τσέφεριν και αφού διαβεβαίωσε ότι ο Σλοβένος ήθελε να τροποποιήσει το καταστατικό του οργανισμού για να μπορέσει να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ο Τσέφεριν είπε ότι αισθάνεται «περήφανος που είναι ο καπετάνιος ενός πλοίου που θα αποπλεύσει τα επόμενα τρία χρόνια», αλλά ότι είναι απαραίτητο να δείξει ότι πρέπει να φύγει.
«Τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, οι άνθρωποι κολλάνε στις καρέκλες γιατί είτε δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό είτε δεν πεθαίνουν. Αυτό δεν είναι καλό», θεωρεί ο πρόεδρος της UEFA.

Δικηγόρος στο επάγγελμα και συνιδιοκτήτης δικηγορικού γραφείου στη Σλοβενία, ο Τσέφεριν δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του μετά το 2027 ούτε αν τελικά θα εισέλθει στην πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ