Το «fake news» της χρονιάς με Ραϊόλα

Συγκλονισμένος ήταν ο ποδοσφαιρικός πλανήτης από την είδηση του θανάτου του διάσημου ατζέντη, έως ότου ακολούθησε η επίσημη διάψευση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (28/4), ιταλικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Μίνο Ραϊόλα «έφυγε από τη ζωή». Λίγο αργότερα, όλα τα διεθνή ΜΜΕ αναδημοσίευσαν τη συγκεκριμένη είδηση. Μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκε σύγχυση, μιας και υπήρξαν κάποιες διαρροές που διέψευδαν τα πάντα. Η κοινή γνώμη παρακολουθούσε σοκαρισμένη, προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί και ποια είναι η αλήθεια.

Στις 15:30, ο δρ. Αλμπέρτο Ζανγκρίλο του νοσοκομείου «Άγιος Ραφαήλ» στο Μιλάνο δήλωσε στο ιταλικό «ANSA»: «Είμαι εξοργισμένος από τα τηλεφωνήματα ψευτοδημοσιογράφων που κάνουν εικασίες για τη ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος παλεύει να μείνει στη ζωή».

Δέκα λεπτά αργότερα, στον επίσημο λογαριασμό του 54χρονου δημοσιεύτηκε το εξής: «Τρέχουσα κατάσταση υγείας για όσους αναρωτιούνται: Τσαντισμένος που με “σκότωσαν” για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες. Επίσης, φαίνεται πως είμαι ικανός να αναστηθώ».

Αυτό που προκύπτει πλέον, είναι πως ο διάσημος ατζέντης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όλοι πάντως, θα φροντίζουν να ενημερώνονται από τον ίδιο τον Ραϊόλα, τον στενό του κύκλο και το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ